Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dána, ktorý napadol na trávniku rozhodcu, čaká väzenie
Zdielať na
Futbal

Dána, ktorý napadol na trávniku rozhodcu, čaká väzenie

Zdroj: ČTK/AP/Joerg Sarbach

Spôsobil predčasné prerušenie zápasu so Švédskom, zabezpečil Švédsku výhru a Dánsku nielen prehru, ale tiež nemožnosť odohrať ďalšie dva zápasy. Na finálový turnaj ME teda nepostúpili.

Dánsky futbalový fanúšik, ktorý počas zápasu európskej kvalifikácie proti Švédsku vtrhol na trávnik a snažil sa napadnúť rozhodcu Herberta Fandela, bol odsúdený k 20 dňom väzenia.

29-ročný divák v júni v opilosti agresívne reagoval na rozhodnutie nemeckého arbitra, ktorý počas nerozhodného stavu 3:3 v závere zápasu vylúčil dánskeho hráča a nariadil proti Dánom penaltu.

Fanúšik v septembri na kodaňskom súde vyviazol s podmienkou a 40 hodinami verejných prác, ale prokuratúra sa odvolala a uspela. Odvolací súd dnes zvýšil trest na 20 dní väzenia. Futbalový priaznivec, odsúdený za násilie a neoprávnený vstup na cudzí pozemok, sa priznal k vtrhnutiu na trávnik, ale násilné chovanie odmietol.

Jeden z dánskych futbalistov mu zabránil v priamom útoku na rozhodcu. Ten vzápätí zápas predčasne ukončil a UEFA následne rozhodla o kontumačnom víťazstve Švédov 3:0.

Dánska futbalová federácia žaluje fanúšika o 1,9 miliónov dánskych korún (okolo 8 miliónov korún), ktoré požaduje ako kompenzáciu za ušlý zisk z predaja vstupeniek a ďalšie náklady. Dáni totiž nemohli ďalšie dva kvalifikačné zápasy hrať na štadióne v Kodani. Na finálový turnaj ME nepostúpili.

Zdielať na