Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
S otvorením nového štadióna príde aj titul
Zdielať na
Futbal

S otvorením nového štadióna príde aj titul

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

D. Tittel: "Jar dohráme na Tehelnom poli, potom sa začnú práce na novom štadióne. Podľa súčasných referencií to zatiaľ vyzerá, že Slovan bude v ligových vystúpeniach pokračovať na štadióne Artmedie."

Nový generálny riaditeľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Dušan Tittel prezentoval na pondelkovej tlačovej besede v jednej z miestností štadióna na Tehelnom poli svoje vízie a predstavy, s ktorými sa vrátil do belasého tábora.

Zástupcov médií okrem cieľov na najbližšie obdobie zaujímala aj otázka, kde budú po avizovanej a už dlhší čas plánovanej stavbe nového "stánku" na mieste "starého" Tehelného poľa hrávať ligové duely futbalisti Slovana.

"Isté je, že jarnú časť Corgoň ligy dohráme na našom trávniku, v lete sa začnú práce na novom štadióne. Po skončení aktuálnej sezóny plánujeme na Slovane slávnostné podujatie. Jeho súčasťou bude aj rozlúčkový zápas s Tehelným poľom (pravdepodobne so Spartou Praha, pozn.) ako aj exhibičný duel, v ktorom by nastúpili bývalí hráči Slovana, šíriaci v minulosti slávu klubu," začal s vysvetlením D. Tittel a doplnil: "Verím, že nový štadión postavia do roku 2010. Podľa súčasných referencií to zatiaľ vyzerá, že Slovan bude v ligových vystúpeniach pokračovať v Petržalke na štadióne Artmedie, hoci tam sa tiež čosi hovorilo v súvislosti so zmenami v rámci štadióna. Dočasné futbalové centrum Slovana by malo byť v areáli bývalých Spojov v Podunajských Biskupiciach, kde sa kedysi hrala aj národná liga."

Po svojom minulotýždňovom nástupe do pozície generálneho riaditeľa však onedlho 41-ročný Dušan Tittel myslí aj na iné priority. "Chceme budovať novú éru Slovana, na viacerých úrovniach. Mojou snahou nie je vybudovať len silné A-mužstvo, ale pričiniť sa aj o napredovanie klubu ako celku... Tých krokov na to, aby sme vytvorili zo Slovana taký klub, aké normálne fungujú v západnej Európe, je veľa. Jedným z nich je vybudovať riadne tréningové centrum, akúsi futbalovú akadémiu. V tejto súvislosti sú v pláne rokovania s bratislavským magistrátom, cieľom je vybudovať niekde v okolí Bratislavy šesť až osem futbalových ihrísk v rámci spomenutého centra."

Bývalý československý a slovenský futbalový reprezentant (ligové štatistiky: 285 zápasov, 60 gólov) by sa po nutnom a plánovanom posilnení hráčskeho kádra samozrejme nebránil v dohľadnom čase ani zisku titulu. V súčasnosti však "belasí" figurujú na 7. mieste po jesennej časti Corgoň ligy s 24 bodmi a dvadsaťbodovou stratou na lídra zo Žiliny. "Keď vydržíme dva - tri roky poctivo pracovať, úspech sa zaručene dostaví. S otvorením nového štadióna príde aj titul."

Zdielať na