Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
O Mareka Čecha má záujem Rennes
Zdielať na
Futbal

O Mareka Čecha má záujem Rennes

Zdroj: SITA/Peter Maďar

Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech v hľadáčiku francúzskeho Stade Rennes, zaujíma sa o neho aj pražská Sparta

Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech by mal podľa francúzskych médií v zimnom prestupovom termíne opustiť portugalského majstra FC Porto a posilniť aktuálne siedme mužstvo najvyššej francúzskej súťaže Stade Rennes.

V tomto tíme by mal nahradiť švédskeho legionára Erika Edmana, o ktorého má podľa športového denníka Gazzetta dello Sport veľký záujem taliansky prvoligový klub US Palermo. Čechov príchod do Rennes by sa mal zrealizovať len v prípade, že Edman odíde do Talianska.

O 24-ročného slovenského ľavého obrancu sa podľa francúzskych médií údajne opäť intenzívne zaujíma aj pražská Sparta, odkiaľ v lete 2005 prestúpil do FC Porto za odstupné približne 1 milión eur. Odchovanec futbalu v Trebišove vtedy so slávnym portugalským klubom podpísal štvorročnú zmluvu.

Marek Čech odohral v drese A-tímu Slovenska v roku 2007 sedem zápasov a strelil tri góly. Vo svojej zbierke má bronz z majstrovstiev Európy hráčov do 19 rokov v roku 2002 a Slovensko reprezentoval aj na MS "20" v roku 2003 v Spojených arabských emirátoch.

Zdielať na