Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Odveta štvrťfinále - Nitra - Žilina
Zdielať na
Futbal

Odveta štvrťfinále - Nitra - Žilina

Zdroj: SITA/AP/Polfoto, Lars Poulsen

FC Nitra - MŠK Žilina 2:2 (0:0), na strely zo značky pok. kopu 3:4 - prvý zápas 2:2, do semifinále SP postúpila Žilina

Futbal - Slovenský pohár - štvrťfinále - odveta:

FC Nitra - MŠK Žilina 2:2 (0:0), na strely zo značky pok. kopu 3:4 - prvý zápas 2:2, do semifinále SP postúpila Žilina
Góly: 85. A. Hesek, 90.+ Gruber - 71. Belák, 77. Jež (z pok. kopu), ŽK: 77. Martin Tóth, 78. Hroššo - 20. Zd. Štrba, rozhodovali: Richtárik - Ružbarský, Bobko, 1130 divákov

Zostavy:
Nitra: Hroššo - Erik Hrnčár, Martin Tóth, Janíček, Ďatko - Šimončič (80. Guzmický) - Grajciar, Gruber, Babic (75. M. Farkaš), Štajer (75. Čurgali) - A. Hesek
Žilina: D. Kuciak - Pekarík, Pečalka, Hubočan, V. Leitner - Zd. Štrba - Devátý, Belák (80. Tesák), Jež - Breška, Štyvar (68. Lietava)

Jedenástkový rozstrel:
Gruber - nepremenil, Jež - 0:1, Erik Hrnčár - 1:1, Lietava 1:2, A. Hesek - nepremenil, Breška - 1:3, Guzmický 2:3, Devátý - nepremenil, Grajciar 3:3, Tesák 3:4.

V chladnom počasí sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami. Ako prví pohrozili v 7. min hostia, no Štyvarova strela skončila mimo bránky. Obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany, takže diváci veľa šancí nevideli. V 30. min skončil pokus domáceho Grubera iba na bočnej sieti.

Na opačnej strane v 33. min Jež pekne uvoľnil Štrbu, ktorý však zoči-voči Hroššovi prestrelil. Tesne pred odchodom na polčasovú prestávku unikol Jež, ale jeho center spálil v stopercentnej príležitosti Belák.

V druhom polčase Žilinčania viac otvorili hru a dočkali sa aj vedúceho gólu. V 71. min odrazenú loptu trafil spoza šestnástky volejom Belák - 0:1. O šesť minút neskôr fauloval domáci stopér Martin Tóth vo vyloženej šanci Brešku a nariadený pokutový kop Jež bezpečne premenil - 0:2. Nitra však ani za tohto nepriaznivého stavu nezložila zbrane.

V 85. min vykresal iskierku nádeje z priameho kopu Hesek, ktorý nachytal na hruškách brankára Kuciaka. Keď sa už zdalo, že je o postupe hostí definitívne rozhodnuté, v tretej minúte nadstaveného času sa na pravej strane pekne uvoľnil Gruber, za pomoci teču vyrovnal a vynútil si vzhľadom na výsledok prvého vzájomného merania síl v Žiline (pred mesiacom tiež výsledok 2:2) jedenástkový rozstrel. V ňom mali napokon viac šťastia futbalisti spod Dubňa, ktorí boli z bieleho bodu úspešní štyrikrát, kým domáci Nitrania iba tri razy.

Zdielať na