Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spartak porazil Dubnicu
Zdielať na
Futbal

Spartak porazil Dubnicu

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

ZTS Dubnica - Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Na ťažkom teréne sa v prvom polčase ani jednému mužstvu nedarilo realizovať predzápasové taktické pokyny. Hostia usilujúci sa o tretiu priečku v tabuľke po jesennej časti Corgoň ligy predviedli väčší dôraz a bojovnosť, ale finálna fáza viazla na oboch stranách. Akcií, ktoré mohli prekvapiť brankárov, bolo málo.

Domáci mali najväčšiu príležitosť v 28. min, keď po priťuknutí od Seyeho vystrelil J. Zápotoka. Jeho pokus efektne vyrazil spod brvna Rybánsky. V závere prvej štyridsaťpäťminútovky hlavičkoval nad dubnický obranca Adámik, na druhej strane prestrelil bránku ZTS Kopúnek.

Po zmene strán bolo na ihrisku viac vzruchu. V 63. min sa do sľubnej príležitosti dostal domáci Obert, nechal sa však vytlačiť Jakubičkom a k zakončeniu sa nedostal. V 74. min nebezpečne vystrelil Trnavčan Hlavatovič.

O osude duelu sa rozhodlo necelú štvrťhodinu pred koncom. Obliehanie pokutového územia domácich vyústilo do zakončenia. Po centri striedajúceho Hlavatoviča poslal loptu do dubnickej siete ľavačkou Tomčák. Jeho presná strela k vzdialenejšej žrdi znamenala pre Spartak víťazstvo a tri body.

Futbal - Corgoň liga - dohrávka 18. kola:

ZTS Dubnica - Spartak Trnava 0:1 (0:0)
Gól: 77. M. Tomčák, ŽK: 42. Seye, 73. Obert, 85. J. Zápotoka - 42. M. Tomčák, 55. Kopúnek, 88. Cíferský, rozhodovali: Pavlík - Mókoš, T. Somoláni, 2230 divákov

Zdielať na