Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Real Madrid udržal prvé miesto
Zdielať na
Futbal

Real Madrid udržal prvé miesto

Real Madrid potvrdil cez víkend vedúce postavenie v španielskej futbalovej lige. Naopak hlavný rival z Barcelony v katalánskom derby iba remizoval. <b>VIDEO: nádherné futbalové momenty, vychutnajte si napríklad Ronaldiňovu excelentnú šancu</b>

Hviezda madridského Realu Raul pomohol významne svojmu tímu k siedmej výhre za sebou v špenielskej lige. Na domácom ihrisku skóroval dvakrát a celkovo dal v lige už 8 gólov v tejto sezóne. Barcelona síce začala na ihrisku Espaňolu vynikajúco, výhru však napokon neubránila.

Na Bernabeu nastúpil Racing Santander s povesťou mužstva s vynikajúcou obranou, ktoré zatiaľ dostalo celkovo len 9 gólov v tejto sezóne. Domácim však na skórovanie stačili iba necelé štyri minúty. Raulovi naservíroval nádherný pas Ruud van Nistelroy. Ďalší úder dostali hostia z vlastných radov. Keď sa obranca Sergio Sanchez usiloval brániť Wesleyho Snejidera, loptu trafil tak nešťastne, že si dal vlastný gól. Raul potom skóroval aj v 70. minúte a Racing o tri minúty už iba znižoval Padrom Munitisom na konečných 3:1 pre Real.

Katalánske derby sa začalo priam excelentne pre slávnejší a silnejší z barcelonských tímov. FC viedol už v piatej minúte zápasu gólom Andresa Iniestu po elektrizujúcom úniku Argentínčana Lionela Messiho. Ten predstavoval pre domácich nepretržitú hrozbu a FC mali dianie v prvom polčase pevne v rukách, jeho hráči si vypracovali niekoľko nádherných šancí. Ale druhý polčas zmaril nádeje hostí na priblíženie sa k prvému mužstvu v tabuľke. „Katom“ v drese Espaňolu bol striedajúci Ferran Corominas, ktorý vyrovnal v 68. minúte na 1:1.

Atletico Madrid sa dotiahlo už iba na rozdiel jediného bodu na štvrté miesto tabuľky po včerajšej výhre nad Realom Betis 2:0. Hostia vyhrávali už po prvom polčase gólom Diega Forlana, ku ktorému v poslednej minúte zápasu pridal ďalší úspech Raul Garcia. Betis tak zostáva na predposlednom mieste s dvojbodovou stratou na Deportivo La Coruňa.

Tabuľka:

1 Real Madrid 32
2 Barcelona 28
3 Villarreal 28
4 Atletico Madrid 27
5 Espanyol 26
6 Valencia 24
7 Racing Santander 23
8 Real Mallorca 20
9 Real Zaragoza 18
10 Getafe 18
11 Almeria 16
12 Real Valladolid 16
13 Sevilla 15
14 Osasuna 15
15 Real Murcia 15
16 Recreativo Huelva 15
17 Athletic Bilbao 14
18 Deportivo Coruna 13
19 Real Betis 11
20 Levante 7

Zdielať na