Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Artmedia porazila Inter
Zdielať na
Futbal

Artmedia porazila Inter

Zdroj: SITA/Peter Kapusta/ilustračné

FC Artmedia Petržalka - Inter Bratislava 2:1 (0:1) - prvý zápas 4:0, do semifinále SP postupuje Artmedia

Inter prekvapil favorita už v 2. min, keď Majtán poslal peknú prihrávku za domácu obranu a Petrán povedľa vybiehajúceho Hýlla otvoril skóre - 0:1. Artmediu inkasovaný gól zaskočil a v ďalšom priebehu sa dlho nedokázala dostať do tempa.

V 19. min ponúkol dva dobré centre svojim spoluhráčom Gajdoš, no Mráz a po ňom Konečný nemierili presne. V 28. min spálil po Gajdošovom priťuknutí gólovú šancu Piroška, keď zvnútra šestnástky osamotený prekopol bránku. O päť minút neskôr natiahol Krnáča v bránke Interu peknou strelou Pavol Ďurica a v 36. min vystrašil hosťujúceho gólmana nebezpečnou hlavičkou aj Konečný.

Aj po zmene strán pokračoval tlak Petržalčanov, ktorí sa napokon vyrovnávajúceho gólu dočkali v 59. min, keď po Gajdošovej prihrávke dával hlavou do prázdnej bránky Piroška - 1:1. V 65. min mohol poslať domácich do vedenia Pavol Ďurica, jeho krížnej strele však chýbali centimetre.

Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol v 75. min Petrán, ale svoj druhý gól v zápase nepridal. V 77. min Artmedia predsa len strelila vedúci gól, keď sa v skrumáži pred bránkou najlepšie zorientoval Fodrek - 2:1. V zostávajúcom priebehu mali domáci ešte niekoľko dobrých šancí, no paradoxne mohol vyrovnať Inter, keď Guľa z priameho kopu trafil konštrukciu Hýllovej bránky.

Hlasy:

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "S výsledkom som dnes spokojný. Úvod bol z našej strany rozpačitý, ale najmä v druhom polčase sa už dalo na našu hru pozerať. Bol to celkom zaujímavý zápas, aj Inter hral lepšie ako v lige, viacerí hráči sa chceli vytiahnuť. Moji zverenci sa dnes museli ukázať, či majú na to, aby tu ostali aj na budúci rok. Niektorí presvedčili, iní nie - taký je futbal."


Vladimír Koník (tréner Interu): "Charakter tomuto zápasu dal už náš prvý vzájomný súboj, ktorý sa skončil prehrou 0:4. Dnes sme išli do Petržalky s cieľom uhrať prijateľnejší výsledok, čo sa nám, myslím si, aj podarilo. Gratulujem súperovi k víťazstvu a k postupu."

Futbal - Slovenský pohár - štvrťfinále - odveta:

FC Artmedia Petržalka - Inter Bratislava 2:1 (0:1)
- prvý zápas 4:0, do semifinále SP postupuje Artmedia

Góly: 59. Piroška, 77. Fodrek - 2. Petrán, ŽK: 90. Čvirik - 15. Majtán (Inter), rozhodovali: Kružliak - Slyško, Kubica, 200 divákov

Zdielať na