Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Beckham priletel do Austrálie
Zdielať na
Futbal

Beckham priletel do Austrálie

Anglický futbalista David Beckham priletel v nedeľu súkromným lietadlom z Londýna do Austrálie, kde by mal jeho tím Los Angeles Galaxy v utorok v noci odohrať priateľský zápas s domácim mužstvom Sydney FC. <b>VIDEO: Príchod futbalistu</b>

Anglický futbalista David Beckham priletel v nedeľu súkromným lietadlom z Londýna do Austrálie, kde by mal jeho tím Los Angeles Galaxy v utorok v noci odohrať priateľský zápas s domácim mužstvom Sydney FC. Jeho spoluhráči prileteli už skôr plánovaným letom z USA.

Stretnutie sa odohrá pred vypredaným olympijským štadiónom, ktorý má kapacitu 80 000 miest. Nedeľné vydania austrálskych denníkov boli plné fenomenálneho anglického futbalistu a jeho príchod dokonca zatienil výsledky národných volieb, v ktorých doterajší premiér John Howard prehral v súboji s Kevinom Ruddom. Médiá si všimli aj to, že bývalý anglický kapitán odmietol luxusný apartmán a bývať by mal spoločne so spoluhráčmi z tímu.

"Nemá žiadne špeciálne požiadavky a bývať bude so svojimi spoluhráčmi," uviedol jeden z predstaviteľov mesta Richard Munro a dodal: "Nechce nič špeciálne, čo hviezde jeho formátu len prispieva k dobrému menu."

REUTERS

Beckham v reakcii na jeho prvú návštevu Austrálie uviedol: "Som šťastný, že tu môžem byť. Nikdy predtým som tu ešte nebol a dlho som už chcel Austráliu navštíviť. Cestoval som sem dvadsaťdva hodín, neľutujem to však."

Rodák z Londýna ostane v Sydney až do štvrtka, kedy sa presunie do Nového Zélandu, kde jeho tím v sobotu odohrá ďalší priateľský duel s Wellington Phoenix. Do Austrálie priletel po nevydarenom kvlifikačnom stretnutí s Chorvátskom (2:3), po ktorom "Albión" nepostúpil na hlavný turnaj majstrovstiev Európy. Jeho manželka Victoria a tri deti Brooklyn, Romeo a Cruz s ním do Austrálie nepricestovali.

Tridsaťdvaročný futbalista ďalej uviedol, že by chcel odohrať celých 90 min zápasu. "Fyzicky som na tom dobre. Omnoho lepšie ako predtým, než som prišiel do Ameriky. Budem rád, ak odohrám aspoň päťdesiatpäť minút duelu. Chcel by som však hrať celý zápas," dodala bývalá hviezda Manchesteru United.

Zdielať na