Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ružomberok prehral so Slovanom
Zdielať na
Futbal

Ružomberok prehral so Slovanom

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Ružomberok prvýkrát v sezóne so Števkom v základnej zostave a bez potrestaných M. Bakoša a Pilára začal o čosi aktívnejšie. Prvú šancu však mali "belasí", Poliačekova ďalekonosná strela z 22 m skončila na ľavej žrdi Hajdúchovej bránky.

Domáci zakontrovali v 14. min. Mackov pokus zvnútra šestnástky blokoval Janek nohou. V 17. min udrel pod Čebraťom blesk z jasného neba. Agilný Poliaček unikol pozdĺž ľavej postrannej čiary, poslal do behu Sylvestra, ktorý preloboval nerozhodného Hajdúcha - 0:1. O dve minúty nato skúšal na druhej strane šťastie opäť Macko. Jeho strelu Kiss vyrazil. V ďalších minútach tempo upadlo a hra plná nepresností sa odvíjala len medzi šestnástkami.

Tam mal navrch Slovan, kým Ružomberčania boli málo dôrazní, prehrávali väčšinu osobných súbojov a z hľadiska sa sem-tam ozval aj piskot. Sotva priemerný futbal pokračoval aj po prestávke. Domáci sa síce snažili o vyrovnanie, no ich hre chýbal moment prekvapenia a najmä finálna prihrávka. V 54. min mohol Slovan svoje vedenie zvýšiť. Poliačekova prízemná strela letela len pár centimetrov vedľa odkrytej bránky domácich. Zakrátko nato sa zrodila prvá väčšia šanca Ružomberka. Striedajúci Dovičovič sa nečakane objavil v dobrej pozícii. Jeho slabá strela skončila len na súperových hradbách.

Rozhodujúci úder dostali domáci v 66. min. Siva zastavil v pokutovom území Ibragimova faulom a hlavný rozhodca Kačenga ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil práve Ibragimov a Hajdúchovi nedal najmenšiu šancu - 0:2. Paradoxom stretnutia bolo, že kým porazený tím kopal až dvanásť rohov, víťazný Slovan len jeden. Ružomberok podal na vlastnom ihrisku najslabší výkon.

Hlasy:
Přemysl Bičovský (tréner Ružomberka):
"Prehrali sme ďalší zápas, samozrejme som nespokojný. Chýbali nám Marek Bakoš a Pilár, tí čo nastúpili ich nedokázali nahradiť. Miestami sme mali tlak, no nevypracovali sme si prakticky žiadnu vážnejšiu šancu. Snažili sme sa presadiť stredom ihriska, no tadiaľ cesta cez vysokých zadákov Slovana nemohla viesť. Ako tak nám zahrali iba štyria-piati hráči."

Boris Kitka (tréner Slovana): "Ja som spokojný s výsledkom, v Ružomberku sa každý deň nevyhráva. Presadili sme sa najmä v osobných súbojoch, z ktorých sme väčšinu vyhrali. Dnes mi v našom tíme chýbalo futbalové srdce, to bolo pre konečný úspech veľmi dôležité. Inak to bolo len priemerné stretnutie."

Futbal - Corgoň liga - 17. kolo:

MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Gól: 17. Sylvestr, 66. Ibragimov (z 11 m), ŽK: 66. Siva, 67. J. Novotný - 23. Chlebek, 63. Szabó, ČK: 73. J. Novotný (Ružomberok) po druhej ŽK, rozhodovali: Kačenga - Brendza, Bobko, 2683 divákov

Zdielať na