Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trnava prevalcovala Trenčín
Zdielať na
Futbal

Trnava prevalcovala Trenčín

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

Spartak Trnava - AS Trenčín 5:0 (2:0)

Trnava nastúpila proti Trenčínu v kompletnom zložení, už s uzdraveným Barčíkom a do zostavy sa vrátil Kamesch a legionár Srb Borivoj Filipovič. Na hre domácich to bolo aj badať. Už od prvých minút červeno-čierni napĺňali cestu za povinným víťazstvom.

Už v 5. min odrazenú loptu Doležaj napálil bez prípravy, hradba trenčianskych tiel bránila nebezpečie, ale lopta sa v skrumáži odrazila od chrbta kapitána AS Csabu Horvátha do bránky. Gólman Volešák už nestihol loptu vyraziť do bezpečia - 1:0. Spartakovci neustále celoplošným kombinačným futbalom i častou streľbou boli pre Trenčanov nad ich sily. V 21. min svoje úsilie potvrdili ďalším gólom. Po súhre Filipovič - Bernáth skončila prízemná strela z kopačky Filipoviča v sieti po druhý raz - 2:0.

V závere polčasu striedajúci Minarčík našiel centrom Doubeka, ktorý bez prípravy opečiatkoval brvno Kameschovej bránky. Aj po prestávke dobre naladení Spartakovci pokračovali v gólovom apetíte. V 50. min si Bernáth vymenil loptu s Barčíkom a ten aj vďaka Kleščíkovmu teču dostal do trenčianskej bránky - 0:3. V 54. min sa blysli kombinačnou akciou Trenčnia, no Gergelov pokus stroskotal na Kameschovi. V 64. min Poljovka dopomohol Trenčanom, jeho malú domov vystihol Lesák, no jeho nepresná strela išla vedľa.

Kopúnekovu strelu zo 67. min zastavila ľavá žrď. V 69. min gólový koncert štvrtým presným zásahom vyšperkoval Bernáth - 4:0. Trenčania v druhom dejstve potvrdzovali, že nie náhodou padli na dno tabuľky. V 76. min zvýšil na 5:0 razantnou delovkou obranca Pončák z 25 metrov a v 90. min Bernáth zavŕšil svojím druhým gólom na poltucet - 6:0.´

Hlasy:
Josef Mazura (tréner Trnavy):
"S priebehom zápasu som vysoko spokojný. Chlapci predviedli veľmi kvalitný futbal. Musím povedať, že z vypracovaných šancí sme takmer všetky premenili a taký výsledok mimoriadne teší. Je to naše najvyššie tohtosezónne víťazstvo, za ktoré musím hráčom len srdečne poďakovať."

Rob McDonald (tréner Trenčína): "Do tohto zápasu som bol ako-tak spokojný s tým, čo všetko hráči predvádzali v ostatných dueloch. Dnes to však bola veľká hanba. Vyzerali sme ako chlapci medzi mužmi. Či by sme hrali s piatimi alebo šiestimi obrancami, veľa by sa toho nezmenilo. Už vyslovene čakáme na zimnú prestávku, potrebujeme mužstvo nutne doplniť."

Futbal - Corgoň liga - 17. kolo:

Spartak Trnava - AS Trenčín 6:0 (2:0)
Góly: 5. Doležaj, 21. Filipovič, 50. Barčík, 69. a 90. Bernáth, 76. V. Pončák, ŽK: 65. Barčík - 20. Doubek, 59. Kasálek, 90. Lesák, rozhodovali: Valášek - Kubica, D. Hrčka, 4462 divákov

Zdielať na