Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Banská Bystrica vyšla zo zápasu víťazne
Zdielať na
Futbal

Banská Bystrica vyšla zo zápasu víťazne

Zdroj: Foto: SITA/Dušan Hein

Dukla Banská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

V prvom polčase predviedli obe mužstvá priemerný futbal, hrala sa vyrovnaná partia na oboch stranách. Hostia mohli skórovať z dvoch príležitostí, no Greguška spoza šestnástky mieril nad brvno a Tóthovi dobrú strelu z hranice pokutového územia zblokovala obrana Banskej Bystrice.

V 23. min domáci Pečovský ešte mieril vedľa, no v 35. min Dukla ťažila z rohového kopu. Center Kulíka síce Saláta nezužitkoval, ale lopta sa dostala následne k Debnárovi, ktorý strelou po zemi k pravej žrdi otvoril skóre - 1:0. Po zmene strán dominovali na ihrisku domáci futbalisti, vytvorili si niekoľko šancí, no až po tom, ako v 53. min po Juskovom centri Tóth zo Zlatých Moraviec zblízka prestrelil Boroša i bránku.

Potom už prišli chvíle Banskobystričanov. Najprv si takmer vlastný gól strelil Choma, zachraňovať musel Brezina. V 68. min sa nepresadil pred gólmanom hostí ani Semeník, o dve minúty spoza šestnásky zamestnal Brezinu Pančík. V 74. min Pečovský unikol po pravej strane, vnikol do šestnástky, prihral Ďurišovi, ktorý kĺzačkou sám pred bránkou minul loptu.

V 80. min sa pred skvelým brankárom ViOnu nepresadil najprv Pečovský a po ňom ani po Hučkovej prihrávke z pravej strany Pančík. To už hrali Moravce bez vylúčeného hráča Klabala, ktorý zastavil telom prenikajúceho Kulíka. Aj preto už v závere nemali hostia veľa síl na vyrovnanie a zápas sa len dohrávali.

Hlasy po zápase:
Štefan Horný (tréner Banskej Bystrice):
"Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Na rozhodcu mám aj ja ťažké srdce, boli tam dve penaltové situtácie a najmä faul na Ďuriša mohol arbiter pískať. Súhlasím s trénerom Rosinským, že to bol zápas o jednom góle, no v druhom polčase sme ich mohli dať viac, keďže sme mali viacero šancí."

Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): "Bol to zápas o jednom góle. Dala ho Dukla, a tým priklonila misky váh na svoju stranu. V druhom polčase striedajúci hráči domácich priniesli oživenie do hry, moji žiaľ nie, aj preto sme nemohli streliť vyrovnávajúci gól. Navyše, rozhodca nám vylúčil Klabala, do ktorého Kulík narazil a to tiež ovplyvnilo našu hru."

Futbal - Corgoň liga - 17. kolo:

Dukla Banská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 35. Debnár, ŽK: 15. Vyskoč, 29. Velický - 64. Juska, ČK: 75. Klabal (Zlaté Moravce), rozhodovali: Trutz - Csabay, Palušák, 1883 divákov

Zdielať na