Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z víťazstva sa tešili Petržalčania
Zdielať na
Futbal

Z víťazstva sa tešili Petržalčania

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer/ilustračné

MFK Košice - Artmedia Petržalka 0:1 (0:0)

V priemernom zápase sa z víťazstva nakoniec tešili Petržalčania, ktorí pripravili Košičanom prvú prehru na domácom ihrisku v tejto sezóne. Domáci začali aktívnejšie, ale dokázali z tlaku vyťažiť len tri rohy a "závar" pred Kamenárom. Naopak, hostia prvý raz vážnejšie vystrčili rožky po štvrťhodine hry, keď Fodrekovu strelu z hranice päťky zneškodnil včasným vybehnutím Putnocký.

V 21. min mal ešte väčšiu príležitsoť na opačnej strane Jurčo, no jeho strelu zo 6 m Kamenár vytlačil na roh. V prvom polčase stál za zmienku ešte priamy kop Čvirika, ale Putnocký ho vytlačil na žrď. Po obrátke tempo hry citeľne opadlo a za prvých 20 minút druhého dejstva stáli za zmienku len strely Kozáka a Halenára, s ktorými si Purtnocký poradil. Hostia mali loptu častejšie na kopačkách, domáci hrali zakríknuto.

V 67. min však prienik Bicáka hasil včasným vybehnutím Kamenár, o 7 minút neskôr po Kolbasovom priamom kope hlavičkoval Cicman a Kamenár len s námahou vytlačil loptu na žrď. V 76. minúte domáci Bicák v ideálnej pozícii trafil Farkaša a o chvíľu išiel Kolbas sám na brankára, ale ten včasným vybehnutím zmaril jeho možnosť.

Nedáš - dostaneš sa opäť potrvdilo v 77. min, v ktorej zahrával Kozák takmer z polovice ihriska priamy kop, ktorým našiel na päťke úplne voľného Čišovského a ten z prvej nožničkami krásne zavesil. Dokonca duelu sa už nič vážnejšie neudialo. Pokusy Košíc vyrovnať sa končili len nepresnosťami.

Futbal - Corgoň liga - 17. kolo:

MFK Košice - Artmedia Petržalka 0:1 (0:0)

Gól: 77. Čišovský, Bz kariet, rozhodovali: Hracho - Vindiš, Schmidt, 2500 divákov

Zdielať na