Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Senec zdolal Dubnicu
Zdielať na
Futbal

Senec zdolal Dubnicu

Zdroj: SITA/Martin Havran/ilustračné

FC Senec - ZTS Dubnica 2:1 (1:0)

Ak sa chceli domáci futbalisti odpútať z poslednej priečky tabuľky, museli naplno bodovať. Už v 5. min zahrával Papaj priamy kop, no Perniš jeho strelu vytlačil na roh. Vzápätí po rohovom kope Pinte hlavičkoval len do žrde. V 15. min fauloval Kozára v pokutovom území Nosek, na biely bod si postavil loptu Pinte a jeho strela skončila v sieti - 1:0.

Hostia mali šancu v 25. min, keď Kiška prenikol do šestnástky, z uhla vystrelil, ale Slovenčiak bol pozorný a vyrazil jeho strelu na roh. V 34. min mohol zvýšiť agilný Pinte, ktorý sa pretancoval medzi hráčmi Dubnice až do pokutového územia, ale jeho prudká strela len opečiatkovala pravú žrď Pernišovej bránky.
V druhom polčase v úvode mali navrch Dubničania, ale v 63. min Seye z tesnej blízkosti trafil len nohy brankára Slovenčiaka. Vzapätí v 64. min mohol opäť skórovať, ale tentokrát Slovenčiak vyrazil jeho strelu na roh.

V 71. min sa potvrdilo nedáš-dostaneš, keď Pinte prihral Ujlakymu a ten z voleja zvýšil na 2:0. Čo sa nepodarilo Seyemu v úvode druhého polčasu, zužitkoval v 79. min, keď tentokrát nedal šancu Slovenčiakovi a znížil na 2:1. V závere bolo rušno na oboch stranách, najmä Dubničania sa pokúšali aspoň o zisk bodu, ale Filo, Kiška a ani Seye už Slovenčiaka neprekonali. Domáci sa tak radovali z druhého víťazstva v sezóne.

Hlasy:
Branislav Kriška (tréner Senca):
"Ak sme si chceli udržať nádej, museli sme dnes vyhrať. Venovali sme tomu celý týždeň a efekt sa ukázal. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov, prvý patril mojim zverencom, druhý hosťom. Keďže my sme dokázali streliť o gól viac, získali sme cenné body, za čo chlapcom ďakujem."
Juraj Bútora (tréner Dubnice): "Som sklamaný. Prvý polčas sme prepásli, začali sme profesorsky, domáci hrali agresívne a zabezpečili si vedenie. Moji zverenci nedokázali vyrovnať napriek tomu, že v druhom polčase sme boli lepším tímom. Myslím si, že remíza by bola spravodlivejšia."

Futbal - Corgoň liga - 17. kolo:

FC Senec - ZTS Dubnica 2:1 (1:0)
Góly: 15. Pinte (z pok. kopu), 71. Ujlaky - 79. Seye, ŽK: 58. Pecha - 11. Bruško, 15. Nosek, rozhodovali: Prešinský - Jankovič, Rendko, 788 divákov

Zdielať na