Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Do semifinále postupuje Trnava
Zdielať na
Futbal

Do semifinále postupuje Trnava

Zdroj: SITA/Viktor Zamborský/ilustračné

Futbal - Slovenský pohár 2007/2008 - štvrťfinále - odveta: Spartak Trnava - Tatran Prešov 0:0 - prvý zápas 1:0, do semifinále postupuje Trnava

V odvetnom zápase štvrťfinále SP privítali v chladnom počasí "spartakovci" lídra druhej najvyššej súťaže z Prešova.

Od úvodných minút začala Trnava útočne. Hráči Spartaka sa často dostávali do nebezpečných situácií, tie však prešovská obrana a gólman Buchta vyriešili. V 12. min hosťujúci Kobylík presnou prihrávkou vysunul Prekopa, ten sa sám rútil na Rybánskeho, ktorý nemal inú možnosť ako faulovať a vkĺzačkou Prešovčana zrazil k zemi.

Rozhodca Trutz nekompromisne vytiahol červenú kartu. Aj napriek oslabeniu domáci nepustili hostí do vážnejšej šance. Naopak neustále dobýjali obranný val "koňarov", ale nepresnými prihrávkami stroskotávali ešte pred šestnástkou. Po zmene strán sa viac snažili Prešovčania, ale bez efektu. Prvú strelu medzi žrde vyslal až v 73. min Tomčák.

O chvíľu Doležajovu hlavičku zlikvidoval Buchta. Následne musel náhradný domáci brankár Kamesch na dvakrát zasahovať po nepríjemnej Šafrankovej strele, čo bola najväčšia šanca hostí. Aj napriek bezgólovej remíze sa Spartak stal prvým semifinalistom SP, keďže pred týždňom v Prešove vyhral 1:0.

Futbal - Slovenský pohár 2007/2008 - štvrťfinále - odveta:
Spartak Trnava - Tatran Prešov 0:0 - prvý zápas 1:0, do semifinále postupuje Trnava

ŽK: 44. Bernáth, 58. Kopúnek, 70. M. Tomčák, 78. Jakubička - 28. Čep, 51. Šafranko, 77. Josl, ČK: 12. Rybánsky (Trnava, za nedovolený zákrok), rozhodovali: Trutz - Likavský, Kubačka, 2100 divákov

Zdielať na