Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vukušič do Cottbusu
Zdielať na
Futbal

Vukušič do Cottbusu

Zdroj: SITA/ Marián Angelovič

Jozef Vukušič (športový riaditeľ MFK Košice): "Chceli by sme spoluprácu na úrovni mládeže i na seniorskej úrovni. Máme predstavu aj o zabezpečení stretnutia s Cottbusom."

Na sobotňajšom stretnutí 15. kola Corgoň ligy, v ktorom MFK Košice privíta od 17.30 h nováčika zo Zlatých Moraviec, bude v Čermeli s určitosťou chýbať Jozef Vukušič. Športový riaditeľ košického klubu vo štvrtok odcestoval na tri dni do nemeckého Cottbusu, spolu s ním boli vo "výprave" aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VSE, a. s. Norbert Schürmann a predseda dozornej rady VSE, a. s. Štefan Lasky.

"S prezidentom MFK Košice Blažejom Podolákom a viceprezidentom MFK Petrom Lorkom sme sa nedávno stretli s generálnym riaditeľom VSE, a. s. Norbertom Schürmannom. Keďže spoločnosť RWE je sponzorom nemeckého bundesligového klubu FC Energie Cottbus, pán Schürmann prišiel s myšlienkou, že by nebolo od veci v prípade záujmu navštíviť Cottbus s možnosťou rokovať o nadviazaní spolupráce," cituje slová J. Vukušiča o dôvodoch jeho návštevy v Nemecku východoslovenský denník Korzár.

"Dohodli sme sa, že náš zástupca vycestuje do Cottbusu na niektorý zo zápasov bundesligy. Chcel som ísť na Bayern Mníchov, no ten na jeseň v Cottbuse nehrá. Potom som si vybral Schalke 04, lebo toto mužstvo trénuje môj spolužiak z kurzu Mirko Slomka," doplnil ďalej športový riaditeľ MFK Košice.

Okrem spomenutého piatkového bundesligového duelu 15. kola (hrá sa 2. 11. o 20.30 h) bude J. Vukušič prítomný aj na rozhovoroch medzi zástupcami obidvoch zainteresovaných klubov.

"Chceli by sme spoluprácu na úrovni mládeže. Buď v Cottbuse dohodnúť nejaké akcie, resp. VSE, a. s. má záujem, aby sa v lete pod jej hlavičkou organizoval v Košiciach veľký medzinárodný mládežnícky turnaj. Spoluprácu by sme však radi nadviazali i na seniorskej úrovni, máme predstavu aj o zabezpečení stretnutia s Cottbusom. Je to však dosť zložité, lebo je veľmi ťažké nájsť v nahustenom kalendári vhodný termín," dodal pre Korzár J. Vukušič, ktorý by sa mal vrátiť na Slovensko v sobotu v neskorých večerných hodinách.

V každom bundesligovom tíme existuje akadémia a športový riaditeľ MFK by rád pozbieral poznatky, ako funguje práca s mládežou. Klubu FC Energie Cottbus, ktorého najväčším úspechom bola finálová účasť v Nemeckom pohári 1997 (tamojší Stadion der Freundschaft /Štadión priateľstva/ má kapacitu 22 746 miest), patrí aktuálne v I. bundeslige 2007/2008 posledné 18. miesto. Futbalisti Cottbusu v doterajších 11 kolách najvyššej nemeckej súťaže ani raz nezvíťazili a získali len päť bodov za remízy.

Zdielať na