Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Arsenal stojí po Liverpoole pred ďalšou prekážkou
Zdielať na
Futbal

Arsenal stojí po Liverpoole pred ďalšou prekážkou

Zdroj: Evan Raskob/ilustračné

Líder najvyššej anglickej futbalovej súťaže Arsenal Londýn privíta v sobotu na Emirates Stadium obhajcu majstrovského titulu Manchester United

Líder najvyššej anglickej futbalovej súťaže Arsenal Londýn privíta v sobotu na Emirates Stadium obhajcu majstrovského titulu Manchester United. Aj keď šláger jesennej časti Premier League nerozhodne o titule, veľa napovie o schopnostiach londýnskych mladíkov čeliť skúsenejším "červeným diablom".

Oba tímy momentálne hrajú vo výbornej forme. Arsenal v doterajších desiatich ligových stretnutiach nenašiel premožiteľa, Manchester zase zvíťazil v ôsmich stretnutiach za sebou a v posledných štyroch zápasoch strelil súperom zakaždým štyri góly, čo sa mužstvu z Olf Traffordu naposledy podarilo pred 100 rokmi.

"Momentálne sa nám darí a som rád, že sa s Arsenalom stretneme práve teraz. Oni sú takisto v skvelej forme a bude to výborný zápas. Hrať o titul je pre niektorých našich hráčov nová skúsenosť, ale minulý rok nám tiež nedávali veľa šancí a napokon sme dokázali zvíťaziť," povedal tréner Manchestru Alex Ferguson.

Z Arsenalu v poslednom období odišli viacerí skúsení hráči ako Dennis Bergkamp, Robert Pires a Fredrik Ljungberg, ale najväčšou stratou bol odchod francúzskeho kanoniera Thierryho Henryho v lete tohto roku do FC Barcelona. Hráči "Gunners" ako Cesc Fabregas, Aleksander Hleb, Emmanuel Adebayor či Theo Walcott však prekonali všetky očakávania a niektorí odborníci dokonca tvrdia, že títo mladíci produkujú najlepší futbal za posledných 15 rokov.

Fabregas sám v tejto sezóne nastrieľal desať gólov, čo je o štyri viac ako v 54 zápasoch minulej sezóny. Manchester zase disponuje novým útočným dvojzáprahom Carlos Tévez - Wayne Rooney. V uplynulom ročníku sa z víťazstva 2:1 na Emirates Stadium vo vzájomnom zápase tešil Arsenal.

Do zostavy United by sa mohli vrátiť Gary Neville, ktorý pre zranenie členka nehral od marca tohto roku, ako aj ďalší obranca Patrice Evra. Manchester mal voľný týždeň, pretože v domácom Ligovom pohári už neúčinkuje, Wenger však pri víťazstve 3:0 v Sheffielde nechal kľúčových hráčov oddychovať.

 Ďalší kandidát na titul Chelsea v sobotu cestuje do Wiganu a šiesty FC Liverpool sa stretne s piatym Blackburnom na jeho pôde. Jedno z najväčších sklamaní doterajšieho priebehu sezóny Tottenham (18. miesto) si zmeria sily s tabuľkovým susedom FC Middlesbrough.

Zdielať na