Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sao Paulo obhájilo brazílsky majstrovský titul
Zdielať na
Futbal

Sao Paulo obhájilo brazílsky majstrovský titul

Zdroj: faz besharatian/ilustračné

Futbalisti brazílskeho FC Sao Paulo získali piaty majstrovský titul v histórii

Stredajšie víťazstvo 3:0 nad poslednou Americou znamená pre futbalistov FC Sao Paulo úspešnú obhajobu titulu brazílskeho majstra.

Mužstvo okolo kapitána Rogeria Ceniho má totiž štyri kolá pred koncom národného šampionátu na svojom konte 73 bodov, čo je o 15 viac ako momentálne druhý FC Santos. Pre Sao Paulo, ktoré v tejto sezóne inkasovalo len neuveriteľných 13 gólov (o 20 menej ako druhý najlepší tím v tomto ukazovateli), je to v histórii klubu piaty majstrovský titul (predtým v rokoch 1977, 1986, 1991 a 2006). Rovnakú bilanciu ako Sao Paulo má v počte trofejí už len Flamengo (1980, 1982, 1983, 1987 a 1992), no to si muselo v roku 1987 titul podeliť s tímom Sport of Recife.

"Je veľmi ťažké z tohto mužstva niekoho špeciálne vyzdvihnúť. Tvoríme fantastický tím, ktorého ozdobou je vytrvalosť a nezlomnosť," povedal v pozápasovom televíznom interview autor jedného z gólov v stredajšom dueli Hernandes, ktorého meno na listine strelcov dopĺňali Miranda a Dagoberto. Tridsaťštyriročný kapitán čerstvého šampióna Ceni podľa svojich vlastných slov teraz zvažuje, že odloží ukončenie svojej kariéry až na rok 2014, keď bude Brazília hostiť majstrovstvá sveta.

"Naozaj nad tým rozmýšľam. Momentálne sa cítim fantasticky, rozhodne ešte nechcem zavesiť kopačky na klinec. V čase šampionátu budem mať 41, takže ešte stále budem môcť podľa mňa hrať futbal,"skonštatoval Ceni, ktorý sa ocitol v 50-člennej nominácii France Football na ocenenie Zlatá lopta 2007 pre najlepšieho svetového futbalistu.

Zdielať na