Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Spartakovci zdolali Nitru o gól
Zdielať na
Futbal

Spartakovci zdolali Nitru o gól

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

Corgoň liga - Spartak Trnava - FC Nitra 2:1 (2:0)

Futbal - Corgoň liga - 14. kolo - dohrávka:

Spartak Trnava - FC Nitra 2:1 (2:0)

Góly: 3. R. Michalík, 27. Doležaj - 74. A. Hesek, ŽK: 50. Kopačka, 57. V. Pončák, 73. P. Ďuriš - 36. Grajciar, 52. Janíček, 78. M. Kostoláni, 81. Gruber, rozhodovali: Micheľ - Mókoš, Ružbarsky, 3815 divákov

Zostavy:
Trnava: Kameš - V. Pončák, Poljovka, Doležaj, P. Jakubička - Kopačka - P. Ďuriš, R. Michalík (70. Barčík), Hruška (82. Filipovič) - Kožuch, Bernáth (90.+ M. Tomčák)
Nitra: Hroššo - Čeman, Martin Tóth, Janíček, Ďatko - Grajciar (61. M. Farkaš), Gruber, Babic, Štajer (70. M. Kostoláni) - Šimončič (45.+ Čurgali) - A. Hesek

Trnavčania pretavili úvodný tlak proti najzriedkavejšie inkasujúcej obrane v Corgoň lige do gólu už v 3. min. Po centri Ďuriša Hruška hlavou priťukol Michalíkovi, ktorý spoza šestnástky bez prípravy prízemnou strelou nedal Hroššovi šancu - 1:0.

Spartakovci hrali s chuťou a už počas prvej polhodiny to ešte raz vyjadrili aj gólovo. V 27. min presný center Michalíka zo štandardnej situácie z pravej strany našiel hlavu Doležaja, ktorý loptu umiestnil k pravej žrdi za chrbát bezmocného gólmana Nitry - 2:0. Domáci "červeno-čierni" naďalej zamestnávali ofenzívu hostí spod Zobora: v 37. min Pončák obišiel Ďatka, ale strelu Hrušku zblokoval Čeman a Bernáthov pokus smerovall do brvna.

Aj po prestávke boli o čosi futbalovejší Trnavčania a kombinačnou hrou si udržiavali prevahu. V 58. min našiel Bernáth v pokutovom území Kožucha, ten si však počínal zbrklo. Nitrania hrozili brejkami, domáca defenzíva však odolávala. Platilo to aj po Hesekovej hlavičke nad bránku v 62. min.

V nervóznej záverečnej dvadsaťminútovke, ktorá priniesla aj vykázanie trénera hostí Pavla Hapala z lavičky na tribúnu, v 74. min dostal zápas nový náboj. Brankár Trnavčanov Kameš neskoro vybehol na center striedajúceho Kostolániho a dôrazný Hesek ho hlavou preloboval - 2:1. Zníženie dodalu nitrianskemu mužstvu rozlet, ktorý v úniku po vysunutí Kožuchom nezastavil nový muž na trávniku Barčík, ale Spartak si napokon umným kontrolovaním hry a jej kúskovaním odniesol všetky tri ligové body po prvý raz od 15. septembra.

Hlasy:
Josef Mazura (tréner Trnavy): "Chlapcov musím pochváliť najmä za prvý polčas. Šesťdesiat minút predvádzali dobrý kombinačný futbal, ktorý nám zaslúžene priniesol dvojgólový náskok. S pribúdajúcimi minútami sa však prejavila nervozita. Hráči akoby mali kŕč - prestali pôsobiť uvoľnene. Myslím si, že väčšie úsilie a túžba po víťazstve napokon boli faktormi, ktoré rozhodli v náš prospech."

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Zápas sme si prehrali už v prvom polčase. Rýchly gól, ktorý sme dostali v 3. minúte, ovplyvnil priebeh duelu. Neustrážili sme výpad Trnavy, čo sa nám vypomstilo v podobe krásnej strely Michalíka. Hrali sme málo odvážne smerom dopredu. Zníženie nás síce povzbudilo pred záverečnými minútami, ale napriek tomu sa nám nepodarilo odviezť si aspoň bod."

Zdielať na