Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Hamšík prispel k výhre nad Juventusom
Zdielať na
Futbal

Hamšík prispel k výhre nad Juventusom

Zdroj: SITA/Peter Maďar

Marek Hamšík odohral v zápase proti Juventusu Turín celých 90 minút za SSC Neapol a po záverečnom hvizde sa radoval z víťazstva 3:1

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík bol jednou z ústredných postáv svojho zamestnávateľa, talianskeho klubu SSC Neapol, aj v sobotňajšom stretnutí 9. kola Serie A.

Úspešný nováčik privítal na vlastnej pôde ďalšieho navrátilca do najvyššej domácej súťaže Juventus Turín, ktorý mal v prípade plného bodového zisku šancu dotiahnuť sa na vedúci Inter Miláno. Ten odohrá svoj duel 9. kola až v nedeľu v Palerme.

Dvadsaťročný odchovanec Jupie Podlavice bol v zápase proti "starej dáme" na trávniku celých 90 minút a hoci si tentokrát na svoje konto nepripísal žiadny presný zásah či asistenciu, opäť bol jednou z kľúčových postáv Neapolčanov. Tí sa zásluhou víťazstva (na druhej strane pre Juve to bola len druhá prehra v aktuálnej sezóne) dostali už na piatu priečku aktuálnej tabuľky Serie A.

Na štadióne San Paolo videli diváci góly až po zmene strán. Už v 46. min prekonal domáceho brankára Gennara "zaslúžilý" kanonier Juventusu Del Piero, ktorý sa v pondelok stal čerstvým otcom. Už o tri minúty však bolo vyrovnané, keď sa cez obranu hostí "preštrikoval" Gargano a prudkou strelou zvnútra šestnástky nedal Buffonovi šancu.

O všetkom napokon rozhodli dva sporné pokutové kopy, oba z kopačky Domizziho. Ten najskôr v 62. min zužitkoval údajný faul Chielliniho na Lavezziho a o osem minút neskôr bol úspešným exekútorom aj druhého pokutového kopu po zákroku Buffona na bývalého hráča "bielo-čiernych" Zalayetu, ktorý si predtým vymenil loptu s Marekom Hamšíkom.

Tréner hostí Claudio Ranieri musel duel s "Azzurri" sledovať len z tribúny pre disciplinárny trest. Ešte pred zápasom kouč Juventusu vyhlásil, že z hráčov SSC sa najviac obáva dvojice Hamšík - Lavezzi.

"Práve oni dvaja sú najväčšími aktívami neapolského tímu," vyslovil sa Ranieri.

Zdielať na