Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Zlaté Moravce prehrali s Ružomberkom
Zdielať na
Futbal

Zlaté Moravce prehrali s Ružomberkom

Zdroj: SITA/Martin Havran

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:2 (0:2)

Od úvodnej minúty sa hrala v Zlatých Moravciach obojstranne otvorená partia. Do vedenia išli hostia v 14. min, keď si na Kuckov center nabehol Bakoš a zblízka nedal Peškovičovi šancu - 0:1.

V 20. min domáci Ondrejka nabil Černákovi, ale jeho strelu Hajdúch s prehľadom kryl. Z následného protiútoku agilný Kucka položil loptu na hlavu Bakoša, no ten mieril vedľa. Druhý úder pre domácich prišiel v 23. min, na Kuckov center vyskočil Zošák a hlavou pohodlne upravil na 0:2. V závere prvého dejstva Bakoš povyzvŕtal dvoch domácich obrancov, ale jeho prudká strela z 20 m letela tesne vedľa.

Po zmene strán mohol už v 47. min definitívne rozhodnúť o osude stretnutia Bakoš, ale sám pred Peškovičom mieril vedľa. Po hodine hry zaujal Božokov lob z polovice ihriska, ktorý v poslednej chvíli domáci gólman vytlačil na roh. ViOn sa vrátili do zápasu v 70. min, keď nádhernú akciu po osi Juska - Gibala zakončil exportnou strelou Hözl - 1:2.

Od tohto momentu sa hralo najmä pred šestnástkou hostí, no tlak domáceho tímu bol jalový. Keďže sa v závere neujala ani hlavička Jusku, z víťazstva sa radovali hráči Ružomberka.

Hlasy:
Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec):
"Priebeh stretnutia ovplyvnili dva rýchle góly súpera. Potom sme sa trápili, ale po zmene strán sme dokázali byť rovnocenným partnerom. Škoda, že v závere sme si nedokázali vypracovať žiadnu gólovú šancu na vyrovnanie."

Přemysl Bičovský (tréner Ružomberka): "Som spokojný s výkonom mužstva do 70. min, potom to boli nervy. Mohli sme rozhodnúť oveľa skôr, no nepremenili sme šance. Víťazstvo v Zlatých Moravciach je pre nás veľmi cenné."

Futbal - Corgoň liga - 14. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:2 (0:2)

Góly: 70. Hözl - 14. M. Bakoš, 23. Zošák, ŽK: 72. Peter Farkaš, 74. Černák, 77. Gibala - 9. M. Bakoš, 37. Siva, 66. Macko, 90.+ Hajdúch, rozhodovali: Hracho - Cuninka, Likavský, 1492 divákov

Zdielať na