Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Sobotňajšie výsledky prvej ligy
Zdielať na
Futbal

Sobotňajšie výsledky prvej ligy

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 14. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - I. ligy

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 14. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - I. ligy:

Inter Bratislava - MFK Rimavská Sobota 1:0 (0:0)
Gól: 52. Hodek, ŽK: 39. Čikoš, 82. Šlahor (obaja Inter), rozhodovali: Vlk - Schmidt, Vindiš, 678 divákov

Domáci boli smerom dopredu málo nebezpeční, v prvom polčase síce kopali šesť rohových kopov, ale iba raz slabá hlavička Hodeka vyskúšala kvality brankára Kuciaka. Pred odchodom do šatní Filovu delovku na druhej strane Košický stihol vyraziť. Po prestávke prenikol po pravej strane Hodek a ľavačkou poslal loptu do siete. Vyrovnanie mal v 71. min na kopačke Sihelský, ale zblízka trafil vysoko nad bránku Interu. Zo skrumáže sa to minútu pred koncom nepodarilo ani Líškovi a Inter tak zvíťazil 1:0.

MFK Stará Ľubovňa - Slovan Duslo Šaľa 1:0 (1:0)
Gól: 10. Pagor, ŽK: 80, Kuhajdík, 90. Dlugoš - 90. Martin Vyskoč, rozhodovali: A. Somoláni - T. Somoláni, E. Weiss, 750 divákov

V Starej Ľubovni sa hralo rýchle a kvalitné stretnutie. Do prestávky sa viac darilo domácim, ale na gól zužitkovali iba jedinú z viacerých príležitostí, presadil sa Pagor. V druhej časti boli iniciatívnejší hostia, ale domácich podržal brankár Kobr.

LAFC Lučenec - Tatran Prešov 3:1 (2:1)
Góly: 4. Szegedi, 39. Iskra, 63. Chalupka - 12. Šafranko, ŽK: 32. Iskra, 53. Golian, 63. Baranyai, 76. Houžvička, 90. Miščík - 34. Kobylík, 41. Krohmer, 80. Houšť, 88. Josl, ČK: 57. Golian, 82. Houžvička, 84. Staško - 66. Kobylík, 71. Buchta, 90.+ Piter-Bučko, rozhodovali: Vnuk - Sluk, Košecký, 1450 divákov

Na začiatku prvého polčasu zaskočili domáci favorita útočnou hrou a už v 4. min Szegedi preloboval Buchtu. V 12. min sa však Šafranko oprel do lopty a bombou pod brvno vyrovnal. Domáci znovu udreli v 39. min, keď sa presadil dôrazný Iskra. Po zmene strán prevzali Prešovčania iniciatívu, no v 63. min z protiútoku zvýšil už na 3:1 pre Lučenec Chalupka. To čo sa dialo po tomto momente už nemalo nič spooločné s futbalom a na ihrisku sa viac červenalo ako hralo.

HFC Humenné - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:1)
Góly: 17. Hanc - 26. Kentoš (z 11 m), ŽK: 60. R. Šimko - 33. Jelšic, 72. M. Turňa, ČK: 25. Pillár (Humenné), rozhodovali: Hriňák - Slyško, D. Hrčka, 537 divákov

Domáci začali lepšie a v 17. min po priamom kope Michala Pyrku otvoril skóre hlavou Hanc. Hostia sa presadili po chybe brankára Pillára a jeho následnom faule na Jelšica, keď nasledovalo jeho vylúčenie a pokutový kop bezpečne premenil Kentoš. Po zmene strán boli aktívnejší hostia a tí mohli aj zvíťaziť, keď najprv v 75. min opečiatkoval brvno Tomko a strelu Novisedláka vykopával z bránkovej čiary Šimko. V závere ešte domáci Hanc nešťastne odhlavičkoval loptu do brvna, ktorá sa z bránkovej čiary odrazila von.

HFK Prievidza - Slavoj Trebišov 2:0 (1:0)
Góly: 45. a 56. Uškovič, ŽK: 6. Šnirc, 19. Pavlovkin, 88. Pekár - 9. Jenei, 83. Toporčák, ČK: 89. Toporčák (Trebišov) po druhej žltej karte, rozhodovali: Tomčík - Balko, Kubačka, 2720 divákov

V priemernom stretnutí domáci futbalisti na rozdiel od súpera lepšie zakončovali. Už v 14. min mohol Miroslav Oršula skórovať, avšak hlavou netrafil Ferencovu bránku. V poslednej minúte prvého polčasu domáci Masarovič prudko vystrelil, brankárTrebišova loptu len vyrazil a Uškovič ju pohotovo dokopol do siete. Hneď po zmene strán mohli hostia vyrovnať, avšak Hoffman iba trafil žrď.

V 56. min opäť Uškovič zvýšil vedenie domácich a znova z dorážky, tentoraz po priamom kope Viskupa. V záverečných minútach mohli hostia prikrášliť skóre, no domáci brankár si poradil s Cvjetinovičovou a potom aj Rusnákovou strelou.


Zdielať na