Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Novým trénerom FC Sevilla Manolo Jimenez
Zdielať na
Futbal

Novým trénerom FC Sevilla Manolo Jimenez

Zdroj: SITA/AP/Photo/Keystone, Walter Bieri

Manolo Jimenez nahradil v Seville pri kormidle Juandeho Ramosa

Manolo Jimenez sa v sobotu stal novým trénerom futbalového klubu FC Sevilla. Na lavičke nahradil Juandeho Ramosa, ktorý odchádza do anglického Tottenhamu Hotspur.

Podmienky novej zmluvy klub nezverejnil. Jimenez, ktorý trénoval "béčko" Sevilly, viedol v sobotu predpoludním prvý tréning A-mužstva, pred ktorým ho hráčom predstavil prezident klubu Jose Maria del Nido.

"Nie je podstatné, čo sa v klube stalo. My musíme čoskoro zistiť ako urobiť patričné kroky, aby mužstvo naďalej napredovalo," povedal 43-ročný kormidelník a dodal ďalej: "Dnešok je špeciálnym dňom. Sevilla má vynikajúce mužstvo a do dnešného dňa ho trénoval vynikajúci tréner. Dúfam, že ho povediem v rovnako úspešnom duchu."i

Jimenez je 15-násobným reprezentantom Španielska a v roku 1990 bol priamym účastníkom majstrovstiev sveta v Taliansku. Klub viedol v 354 zápasoch počas 14 rokov, z toho 7 rokov sedel na lavičke druhodivízneho B-tímu.

"K tréningu budeme pristupovať racionálne a nebudeme robiť radikálne zmeny. Musíme aj naďalej pokračovať s dynamickým prístupom."

Del Nido v reakcii na Jimenezovo angažovanie povedal, že to bola pochopiteľná voľba, nakoľko tento tréner pomáhal mužstvu už roky a vychoval mnoho talentov.

Zdielať na