Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Mintálov volej ako výbuch granátu
Zdielať na
Futbal

Mintálov volej ako výbuch granátu

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Komentátor norimberskej rozhlasovej stanice Radio Gong 97,1: "Mintálov volej - akoby vybuchol granát!"

Strelecké prebudenie slovenského legionára nemeckého prvoligového futbalového klubu 1. FC Norimberg Mareka Mintála vo víkendovom dueli 10. kola bundesligy proti Eintrachtu Frankfurt (5:1) uchvátilo aj komentátora rozhlasovej stanice Radio Gong 97,1 Mathiasa Zecka.

Až natoľko, že po štvrtom góle Norimberčanov, keď 30-ročný slovenský reprezentant pravačkou tvrdou strelou pod brvno z približne 10 metrov zvýšil už na 4:1, zakričal nadšene do éteru: "Mintálov volej - akoby vybuchol granát!"

Kapitán slovenskej reprezentácie potešil 40-tisíc norimberských fanúšikov aj o necelú štvrťhodinku skôr, keď v 50. minúte dostal svoj tím do vedenia 2:1. Norimberčania - ako informuje ich oficiálna klubová stránka - viedli v tej chvíli v domácom zápase na štadióne easyCredit prvý raz v sezóne 2007/2008.

Marek Mintál má po 10. kole bundesligy na konte 4 góly a v poradí strelcov mu patrí 10. priečka spoločne s ďalšími 10 futbalistami vrátane Stanislava Šestáka. Lídrom súťaže kanonierov sú Miroslav Klose a Luca Toni z Bayernu Mníchov s 8 gólmi.

Zdielať na