Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Drogba chce odísť z FC Chelsea
Zdielať na
Futbal

Drogba chce odísť z FC Chelsea

Zdroj: speric/ilustračné

Kanonier Didier Drogba potvrdil, že svoju budúcnosť už nespája s FC Chelsea

Futbalový kanonier Didier Drogba v službách anglického veľkoklubu FC Chelsea potvrdil, že po odchode trénera Jose Mourinha plánuje aj on opustiť Stamford Bridge.

Drogba, jeden z Mourinhových chránencov, bol z odchodu charizmatického Portugalčana zdrvený a podľa neho je morálka tímu je natoľko narušená, že bude iba veľmi ťažké vrátiť sa späť do bývalých koľají. Avram Grant, ktorý zaujal po Mourinhovi miesto na trénerskej lavičke "The Blues", opakovane vyhlásil, že mužstvo je jednotné a plne ho podporuje.

V posledných týždňoch sa však množia náznaky, že by to tak nemuselo byť - viacero hráčov je vraj so súčasnou situáciou v aktuálne až siedmom tíme Premier League nespokojných.

"Chcem odísť z Chelsea," povedal Drogba v rozhovore pre magazín France Football. "Nálada v kabíne nie je dobrá, pretože vieme, kto zapríčinil Mourinhov odchod. Je to pre tím veľká rana, mňa osobne nikto neprinúti zostať," povedal excelentný zakončovateľ z Pobrežia Slonoviny, ktorý do FC Chelsea prišiel v júli 2004 z francúzskeho Marseille za odstupné 24 miliónov libier.

Drogba je presvedčený, že svoju futbalovú minulosť už musí spájať s iným klubom. Sám ako svoje budúce možné pôsobisko uviedol FC Barcelona, Real Madrid, AC Miláno, Inter Milán či Olympique Marseille.

"Už od prvého dňa, keď som sem prišiel, som chcel odísť. A potom sa to opakovalo každé leto. Viem, že Ronaldinho a Kaká sú prioritami Chelsea pred ďalšou sezónou, ale ani ich prípadný príchod nezmení moje rozhodnutie," uzavrel Didier Drogba.

Najbližším možným termínom odchodu Drogbu zo Stamford Bridge je januárové prestupové obdobie.

Zdielať na