Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci nevyužili sľubný úvod
Zdielať na
Futbal

Slováci nevyužili sľubný úvod

Zdroj: SITA/Richard Nemec

Slovenskí futbalisti opäť okúsili strmý pád z výšky nadol. Po bezproblémovom kvalifikačnom vystúpení proti San Marínu okorenenom siedmimi gólmi prišla trojgólová prehra na pôde Chorvátska.

Slovenskí futbalisti opäť okúsili strmý pád z výšky nadol. Po bezproblémovom kvalifikačnom vystúpení proti San Marínu okorenenom siedmimi gólmi prišla trojgólová prehra na pôde jedného z najlepších európskych tímov súčasnosti - Chorvátska.

Skutočnosť, že Chorváti nastúpili v základnej zostave len so štyrmi hráčmi, ktorí v sobotu vybojovali dôležité kvalifikačné víťazstvo 1:0 nad Izraelom, Slováci v úvode takmer využili.

Vstupná dvadsaťminútovka, ba aj polhodinka, bola v ich réžii. Dobre kombinovali a dostávali sa až na dostrel gólmana Runjeho, chýbalo len gólové zakončenie. "V prvom polčase sme podali dobrý výkon, keď sme mohli a aj mali ísť do vedenia. Šance, ktoré mali Marek Čech a Marek Hamšík, sme však nevyužili," komentoval tréner Ján Kocian.

Jeho slová potvrdil zo svojho pohľadu aj domáci kormidelník Slaven Bilič: "Do zápasu sme vstúpili nevýrazne, slabo, Slováci boli v úvode lepší. Na konci prvého polčasu sme síce strelili gól a mali predtým aj dve šance, ale súper si v tom čase zaslúžil aspoň nerozhodný výsledok."

Postupom času sa začali výraznejšie presadzovať domáci, ktorí čoraz častejšie nachádzali diery v obrannom systéme slovenského tímu. O svojom bezproblémovom víťazstve napokon rozhodli dvoma gólmi na prelome polčasov v 45. a 48. min, čo bolo predčasné k. o. pre slovenský tím, ktorý tiež nastúpil s viacerými zmenami oproti sobotňajšiemu súboju so San Marínom.

Napokon Slováci mohli byť radi, že striedajúci Kuciak nelovil v druhom polčase loptu zo svojej siete častejšie ako dvakrát. "Celkovo sme doplatili na individuálne chyby, ktoré náš súper nemilosrdne trestal. Chorváti mali v úvode druhého polčasu silnú dvadsaťminútovku, v ktorej si vypracovali viacero šancí. Faktom je, že nás preveril ťažký súper," vravel hodnotiaco Kocian.

Slovenský kormidelník sa vyjadril aj k hre niektorých svojich zverencov: "Škoda, že len jeden polčas odohral Marek Čech, ktorý bol aj s Marekom Hamšíkom veľmi aktívny. Aj na Škrtelovi bolo vidno, že sa dostáva pomaly do formy. Hološko na hrote tiež odohral svoje, hoci nemal ľahkú úlohu. Noví hráči, ktorí naskočili do zápasu, budú musieť na sebe popracovať."

Kocian na záver priznal, že jeho mužstvo aj v súboji s Chorvátskom urobilo zbytočné chyby, ktoré kvalitný súper dokáže zakaždým potrestať, a potom celkový výsledok z nášho pohľadu nezodpovedá priebehu hry. "Z tých chýb sa treba poučiť a do budúcnosti ich odstrániť. Inak sa nedostaneme z tej situácie, v ktorej sme sa teraz ocitli," dodal Kocian.

Myslel zrejme na to, že odhliadnuc od súboja so slabučkým San Marínom sme v troch ďalších zápasoch v priebehu ostatných piatich týždňov inkasovali od Írska, Walesu a Chorvátska dovedna 10 gólov.

Zdielať na