Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováci rozbili San Marino
Zdielať na
Futbal

Slováci rozbili San Marino

Zdroj: SITA/Marek Benedikovič

Po polčasovej výhre 3:0 pridali slovenskí futbalisti v druhom polčase ešte 4 góly a vysoko vyhrali nad San Marínom 7:0 v pomaly sa končiacej kvalifikácii na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Slovenskí futbaloví reprezentanti podľa predpokladov porazili v poslednom domáciom zápase kvalifikácie o postup na ME 2008 San Maríno 7:0.

Zverenci trénera Jána Kociana na štadióne v Dubnici nad Váhom svojho súpera počas prvej štyridsaťpäťminútovky takmer nepustili na svoju polovicu.

O presné zásahy Slovenska sa postupne postarali Hamšík (25. minúta), Šesták (32. minúta) a Sapara (37. minúta), predovšetkým gól druhého menovaného v štýle "a la Cristiano Ronaldo" bol naozaj okulahodiaci.

V poslednej minúte prvého polčasu dal hlavný rozhodca Luc Wilmes z Luxemburska žltú kartu Bollinimu.

Druhý polčas vyzeral podobne ako druhá časť prvého. Slováci už svojim súperom dovolili len málo. Po zmene strán dali postupne ďalšie góly Škrtel, po ňom Hološko a po druhý krát v zápase skóroval Šesták. Strelecké hody reprezentácie uzavrel z pokutového kopu v 76. min Ján Ďurica.

Slováci si zaknihovali povinné víťazstvo s mužstvom, ktoré ešte nikdy nezískalo v kvalifikáciách ani bod. Nečudo, pretože tím San Marina tvoria výhradne amatérski futbalisti, ktorí popri futbale normálne pracujú. Navyše naša reprezentácia je po sérii prehier s ostatnými krajinami kvalifikačnej skupiny D definitívne mimo hry a na EURO 2008 už postúpiť nemôže.

Zdielať na