Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Corgoň liga vyrovnaná, Trenčín - Žilina 2:2
Zdielať na
Futbal

Corgoň liga vyrovnaná, Trenčín - Žilina 2:2

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

Po opatrnom úvode z oboch strán pohrozili prví hostia. AS Trenčín - MŠK Žilina 2:2 (1:1)

Futbal - Corgoň liga - 12. kolo:

AS Trenčín - MŠK Žilina 2:2 (1:1)
Góly: 30. Minarčík (z pokusového kopu), 67. Cs. Horváth - 17. Porázik, 60. Štyvar, ŽK: 90.+ Hodál - 33. Vomáčka, 45. Zd. Štrba, rozhodovali: Vnuk - Ružbarský, Schmidt, 1 061 divákov

Zostavy:
Trenčín: Hodál - Cs. Horváth - Jakúbek, Kleščík (76. Mičenec), Kasálek, Minarčík - Lesák - Jašurek, Godál, Kamenský (87. Gergel) - Križko (83. Hlohovský)
Žilina: D. Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Hubočan, Leitner - Zd. Štrba - Breška, Jež, Vladavič (72. Devátý) - Lietava (56. Štyvar), Porázik

Trenčania sa poučili z vysokej prehry z 1. kola a v domácej odvete nastúpili proti Žiline až s piatimi obrancami. Po opatrnom úvode z oboch strán pohrozili prví hostia. Po štvrťhodine hry sa ocitol sám v päťke Breška, ale jeho strela mierila iba do brvna Hodálovej bránky. Už o dve minúty na to však vystrelil spoza pokutového územia Porázik a od chrbta jedného z Trenčanov skončila lopta za bránkovou čiarou - 0:1.

Po polhodine hry fauloval v šestnástke brankár Kuciak domáceho Kamenského a následný pokutový kop premenil Minarčík. O pár okamihov neskôr mieril nebezpečne vedľa ľavej žrde Vladavič a na opačnej strane vystrašil priamym kopom z 25 m Kuciaka Horváth.


Úvod druhého dejstva patril Žiline, ktorá domácich zatlačil pred vlastné pokutové územie, z čoho rezultoval aj gól na 1:2. Center za chrbát obrany zakrútil Jež a Štyvar nezadržateľne skóroval. O chvíľu na to však vyrovnal po priamom kope Horváth a Trenčania cenný bod napokon ubránili.

Zdielať na