Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prešovského gólmana Buchtu sleduje Slovan Liberec
Zdielať na
Futbal

Prešovského gólmana Buchtu sleduje Slovan Liberec

Zdroj: SITA/Viktor Zamborský

O brankára Tatrana Prešov Miloša Buchtu má vážny záujem český prvoligový futbalový klub Slovan Liberec


O brankára Tatrana Prešov Miloša Buchtu má vážny záujem český prvoligový futbalový klub Slovan Liberec.

Vo víkendovom zápase s B-tímom MFK Košice si bol jeho výkon osobne pozrieť tréner brankárov momentálne 15. mužstva tabuľky Gambrinus ligy Milan Veselý, podľa ktorého má Buchta veľkú šancu na angažmán v Liberci.

"Upútal ma predovšetkým svojimi parametrami," citoval východoslovenský denník Korzár M. Veselého. "Buchta má na brankára skvelú postavu, optimálny vek, je talentovaný a aj pracovitý. To sú všetko atribúty, ktoré mu dávajú veľkú šancu ďalšieho rozvoja. V Prešove sa vypracoval na určitú úroveň, ktorá však môže v kvalitnejšej súťaži ešte stúpnuť."

Tréner libereckých brankárov zároveň vysvetlil, prečo klub hľadá nového adepta práve na gólmanský post. "V zime zrejme uvoľníme jedného brankára pre ďalší popredný zahraničný klub, a preto potrebujeme kvalitnú náhradu. Takého brankára, ktorý by mohol prevziať úlohu brankárskej jednotky," prezradil M. Veselý pre Korzár.

Prešovský Tatran je po 11 kolách I. ligy (druhá najvyššia súťaž) suverénnym lídrom s 29 bodmi s jedenásťbodovým náskokom pred B-mužstvom MFK Košice. Zverenci trénera Romana Pivarníka v súťaži zatiaľ neprehrali, majú na konte 9 víťazstiev a 2 remízy.

Zdielať na