Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Artmedia s Panathinaikos prehrala
Zdielať na
Futbal

Artmedia s Panathinaikos prehrala

Zdroj: AP/Thanassis Stavrakis

Panathinaikos Atény - FC Artmedia Petržalka 3:0 (2:0) - prvý zápas 2:1, do skupinovej fázy Pohára UEFA 2007/2008 postupuje Panathinaikos.

Futbalistom petržalskej Artmedie sa nepodarilo otočiť nepriaznivý vývoj dvojstretnutia 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/2008 s Panathinaikosom Atény a po prehre v utorkovom odvetnom zápase 0:3 (0:2) sa definitívne rozlúčili s účinkovaním v tohtosezónnej edícii európskeho pohára č. 2.

Prvý zápas sa pred dvoma týždňami v Bratislave skončil víťazstvom Grékov 2:1 a pred odvetou na horúcej balkánskej pôde sa tak často skloňovalo slovo zázrak. Ten sa však napokon nekonal, keďže úradujúceho slovenského vicemajstra "zarezal" Papadopoulos dvoma presnými zásahmi (prvý bol z jedenástky) pred koncom prvého dejstva.

Tieto okamihy navyše znamenali aj červenú kartu pre stopéra Buráka a pred druhým polčasom tak stála pred oslabenými zverencami trénera Vladimíra Weissa ťažká úloha streliť až tri góly. Ich nádeje definitívne zmaril opäť Papadopoulos z ďalšieho, veľmi prísne nariadeného pokutového kopu v 74. min. Skúsení hráči Panathinaikosu si nadobudnutý náskok už s prehľadom postrážili a môžu sa tak tešiť na zaujímavé duely v skupinovej fáze Pohára UEFA.

Zdielať na