Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyhrať je (ne)možné, Artmedia robí naivné chyby
Zdielať na
Futbal

Vyhrať je (ne)možné, Artmedia robí naivné chyby

Hráči Artmedia nastupujú na dnešný zápas pohára UEFA ako realisti. V postup väčšinou neveria, ale sú odhodlaní pokúsiť sa prekvapiť samých seba. Ak dostanú prvý gól, skončili.

Tréner bratislavskej Artmedie Vlado Weiss považuje výhru v odvetnom zápase prvého kola pohára UEFA za nemožnú. Napriek tomu tvrdí, že na zápas sa mužstvo teší. Hráči sú však vo svojich vyjadreniach veľmi opatrní a cítiť, že vo víťazstvo neveria.

Napríklad Ján Kozák hovorí, že do Atén odchádza ako realista. Porovnávanie s úžasným víťazstvom v Porte spred dvoch rokov odmieta, lebo „toto je dvojzápas a Panathinaikos má výhodu prvej výhry,“ navyše na súperovej pôde. Jedinou zbraňou Artmedie je podať „maximálny výkon“, ale to na súpera bude stačiť, iba ak „spraví nejaké chyby,“ domnieva sa J. Kozák.

Aleš Urbánek priznáva, že Artmedia robí „naivné chyby“ a to najmä v obrane, čo ju často stojí výsledok. Tiež neodchádza do Grécka s veľmi optimistickým pohľadom, ale z hľadiska taktiky je mu jasný jeden cieľ: „Musíme dať prvý gól, to by mohlo dostať súpera pod tlak.“ Naopak je presvedčený, že ak dostane prvý gól bratislavský tím, bude po všetkom a pre našich to bude znamenať koniec v súťaži bez ohľadu na to, kedy ten gól padne.

Najviac optimizmu – ako inak – rozdáva skúsený a úspešný tréner Vlado Weiss. Na rozdiel od Kozáka dokonca argumentuje aj slávnym víťazstvom v Porte, preto si myslí, že Artmedia dokáže dať na súperovom ihrisku aj viac gólov. Napriek tomu vraví, že vyhrať tento zápas je nemožné, hoci hráči sa o to určite pokúsia. „Atmosféry sa nebojíme, pokúsime sa o prekvapenie.“ V. Weiss dokonca hovorí: „Na zápas sa tešíme.“

Prehra v prvom zápase bola nešťastná, hoci si domáci najmä za výkon v prvom polčase nič iné nezaslúžili. V druhom však hrali úplne inak, čo sa prejavilo na výkone, menej už na skóre. Najmä po nespravodlivej penalte, akú by proti Grékom, ani žiadnemu veľkému európskemu klubu portugalský rozhodca nikdy neodpískal. Nádeje Slovákov aspoň na remízu pochoval potom gól v predĺžení.

Zdielať na