Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Po zápase osem zranených policajtov
Zdielať na
Futbal

Po zápase osem zranených policajtov

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Včera sa fanúšikovia Slovana a Spartaka "rozčertili" a policajti museli použiť donucovacie prostriedky. Výsledok: Jeden zo zranených policajtov má fraktúru hornej sánky.

Štyroch zranených štátnych a štyroch železničných policajtov si vyžiadala zrážka medzi futbalovými fanúšikmi Spartaka Trnava a Slovana Bratislava počas zápasu v Trnave a po jeho skončení. Záchranári lokálne ošetrili asi 50 fanúšikov.

Na polícii skončilo desať osôb - troch mužov predviedli na overenie totožnosti, traja sú podozriví z narušenia verejného poriadku a štyria zo spáchania výtržníctva, poškodzovania cudzej veci a šírenia extrémizmu.


O bezpečnosť počas nedeľňajšieho zápasu sa staralo vyše 200 policajtov. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, policajti sprevádzali fanúšikov Slovana na štadión, aby sa nestretli s táborom spartakovcov. Futbal sa však zmenil na nechutné divadlo, pred ukončením zápasu sa fanúšikovia oboch táborov začali správať agresívne a hádzali po sebe a tiež po policajtoch rôzne predmety, dokonca aj kamene.

Policajti museli použiť donucovacie prostriedky, vodnú striekačku, vytláčali dav autami a koňmi a po zápase znovu sprevádzali fanúšikov Slovana na stanicu. Najvážnejšie zranenia utrpel jeden zo železničných policajtov.

Podľa informácií hovorcu Železničnej polície (ŽP) má fraktúru hornej sánky, zranenie si vyžiadalo ošetrenie na stomatochirurgii, ostatní policajti sú ľahšie zranení. ŽP sprevádzali aj šesť vlakov s fanúšikmi, udelili osem pokút v celkovej sume 3 200 korún.

Skontrolovali desať objektov ŽSR a deväť reštauračných zariadení a s použitím donucovacích prostriedkov predviedli na policajné oddelenie jednu osobu. Fanúšikovia železničné vozne ani stanice nepoškodili.

Zdielať na