Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Artmedia do Grécka s odhodlaním, rozhodnúť môže aj šťastie
Zdielať na
Futbal

Artmedia do Grécka s odhodlaním, rozhodnúť môže aj šťastie

Zdroj: SITA/Peter Kapusta/ilustračné

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Chceme sa pokúsiť o zázrak."

Futbalistov Artmedie Petržalka čaká v utorok 2. októbra od 17.45 hodine SELČ odvetný súboj 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 na pôde Panathinaikosu Atény. Zverenci trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp nebudú mať na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa rozhodne ľahkú úlohu, pretože v prvom dueli pred 11 dňami vyhrali Gréci aj s prispením šťastia 2:1 a v odvete im tak stačí na postup do skupinovej fázy tohtosezónnej edície európskeho pohára č. 2 aj akákoľvek remíza či víťazstvo 1:0.

"V Dubnici to bol veľmi dobrý zápas, v ktorom sme podali výborný výkon. V druhom dejstve sme síce mali hluchú dvadsaťminútovku, no aj vďaka vynikajúcemu individuálnemu predstaveniu Kozáka sme zaslúžene zvíťazili a dobre sme sa naladili pred stretnutím s Panathinaikosom," povedal pre agentúru SITA hlavný kouč "čierno-bielych" Vladimír Weiss, ktorý do gréckej metropoly berie 18 futbalistov: "Útočník Tomáš Oravec je zranený, s ním počítať nemôžeme. Cestuje s nami aj Balázs Borbély, ktorý však pre červenú kartu z prvého duelu nemôže nastúpiť."

Ak sa však štadión vybudovaný v roku 1922 s kapacitou 16 620 divákov predsa len naplní, mohlo by to znamenať výhodu aj pre Bratislavčanov. "Verím, že atmosféra, ktorá by v Grécku mala byť, dokáže našich hráčov vyburcovať rovnako ako to bolo v domácom dueli s Trnavou. My môžeme v utorok len prekvapiť, ale chceme sa pokúsiť o zázrak," vyjadril sa tréner so skúsenosťami z ruskej najvyššej súťaže a zároveň pridal aj prípadný recept na dosiahnutie spomínaného zázraku: "Musíme hrať od úvodnej minúty rozumne, nesmieme sa nechať strhnúť vedomím, že potrebujeme dva góly, ak chceme pomýšľať na postup."

Obaja súperi sa zo vzájomných pozorovaní ako aj prvého bratislavského duelu veľmi dobre poznajú, a preto budú mať tréneri veľmi ťažkú úlohu vymyslieť niečo, čím by svojho protivníka prekvapili. Podľa papierových predpokladov je hráčska kvalita na strane 19-násobného gréckeho majstra, čo si plne uvedomuje aj hlavný kouč Petržalčanov: "Súper má v kádri vynikajúcich hráčov. Sú tam legionári z 12 krajín, je to mimoriadne skúsené mužstvo."

Vladimír Weiss zároveň verí, že tak ako Panathinaikosu pomohlo v prvom zápase šťastie a sčasti aj portugalský hlavný rozhodca, tentokrát by sa tieto atribúty mohli prikloniť na stranu Slovákov: "Pohárové zápasy sú o jednej či dvoch šanciach. Uvidíme, či sa k nám teraz prikloní aj šťastie, ktoré je potrebné v každej oblasti života, či už v láske alebo aj vo futbale."

Výprava Artmedia naberie z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika kurz Atény v pondelok 1. októbra približne na poludnie. O 19.30 hodine miestneho času (18.30 SELČ) absolvujú Petržalčania predzápasový tréning na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa, pred nimi by mali o 17.00 hodine SELČ vybehnúť na trávnik zverenci portugalského kouča Josého Peseira.

Predpokladané zostavy:


Panathinaikos: Malarz - Vindra, Morris, Goumas, Nilsson - Marcelo Mattos, Tziolis - Karagounis, Roméro - Salpigidis, Papadopoulos (N´Doye)

Artmedia: Hýll - Čišovský, Dosoudil, Pavol Farkaš, Burák (Patrik Mráz) - Guédé - Obžera, J. Kozák, Fodrek, Urbánek - Halenár

Napriek tomu, že Artmedia stojí momentálne pred nesmierne ťažkou skúškou, jej hráči už v minulosti dokázali viackrát prekvapiť na úkor favorita. Vo futbalovom chráme Panathinaikosu sa v utorok očakáva vynikajúca atmosféra, aj keď podľa niektorých informácií z gréckeho tábora sa ešte pred troma týždňami očakával pre nezhody s prezidentom klubu Argyrisom Mitsouom bojkot tohto stretnutia zo strany domáceho fanklubu. Oba tímy sa pred utorňajším zápasom naladili víťazne. Ešte v piatok večer si Petržalčania pripísali do corgoňligovej tabuľky tri body po triumfe 3:1 na pôde ZTS Dubnica a o deň neskôr zvíťazil aj Panathinaikos, ktorý si na domácom trávniku poradil s PAOK Solún 2:0.

Zdielať na