Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Corgoň liga - Zlaté Moravce - Žilina - sumár
Zdielať na
Futbal

Corgoň liga - Zlaté Moravce - Žilina - sumár

Zdroj: ISIFA

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Corgoň liga - Zlaté Moravce - Žilina - sumár, komentár:

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 40. Miroslav Tóth - 44. Štyvar, 51. Lietava, ŽK: 41. Miroslav Tóth - 47. Štyvar, 85. Devátý, ČK: 42. Miroslav Tóth po druhej ŽK - 64. Štyvar po druhej ŽK, rozhodovali: Richtárik - Sluk, Bobko, 2662 divákov

Zostavy:
Zlaté Moravce: Pahulyi - Pavlenda, Klabal (77. Balát), Choma, Peter Farkaš, O. Číž - Hözl - Kuračka, Černák (63. Gibala), Juska - Miroslav Tóth

Žilina: D. Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Štyvar, Leitner - Zd. Štrba - Breška, Devátý, Jež - Lietava (68. Tesák), Porázik (79. Ančic, 90. Hubočan)

Domáci sa proti favoritovi od úvodu zamerali na defenzívu, z ktorej sa snažili vyrážať do protiútoku. Územná prevaha úradujúceho majstra bola zrejmá, no bez výraznejšej gólovej príležitosti. Prvú strelu medzi žrde vyslal Jež, no Pahulyi ju bez problémov kryl. V 28. min Hözlova štipľavá strela len tesne minula cieľ. Do vedenia išli domáci v 40. min, keď Tóth šikovným lobom nedal Kuciakovi šancu. V 42. min sa po druhej žltej porúčal z ihriska práve autor gólu, čo hostia náležite využili takmer okamžite. Tesne pred prestávkou sa do lopty takmer z 30 metrov oprel Štyvar, ktorý nachytal Pahulyiho na hruškách - 1:1.

Dočasnú presilovku hostia využili na obrat skóre v 51. min, keď Leitnerov center hlavou pohodlne poslal do siete Lietava. Pomer síl sa na hracej ploche vyrovnal v 64. min, keď po druhej žltej karte musel ihrisko opustiť Štyvar. V 69. min sa šikovne uvoľnil Pavlenda, no jeho strelu Kuciak nohami vykopol na rok.

V závere mali Zlaté Moravce dve čisté šance, no keďže ich nepremenili, stretnutie skončilo najtesnejším víťazstvom hostí.

Zdielať na