Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Corgoň liga - sobota - súhrn
Zdielať na
Futbal

Corgoň liga - sobota - súhrn

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 11. kola futbalovej Corgoň ligy

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 11. kola futbalovej Corgoň ligy:

Dukla Banská Bystrica - MFK Košice 1:2 (0:0)

Gól: 54. Saláta - 74. J. Novák, 87. Piatka,
ŽK: 27. Kulík, 39. Michal Ďuriš - 5. Cicman, 84. Pavol Majerník, ČK: 41. Kulík (B. Bystrica) po druhej ŽK,
rozhodovali: Hracho - Csabay, Košecký, 2215 divákov


Zostavy:

Banská Bystrica: Boroš - M. Pančík, Debnár, Saláta, Kotrys - Strnad - M. Palic (87. Hučko), Kulík, Michal Ďuriš - Tomaček (46. Kamas), Semeník (65. Vukovič)

Košice: Putnocký - Kišš, Školník, Bašista, Roman Šimko (86. Kaminský) - Pavol Majerník, Cicman (46. J. Novák) - Kolbas, J. Majoroš ml., Bicák (60. Piatka) - Pavol Jurčo

V I. polčase videli diváci na Štiavničkách iba veľmi málo šancí. Obe mužstvá sa nevedeli presadiť cez dobre organizovanú defenzívu. Košičania napádali rozohrávku Dukly už na jej polovici, chýbali útočné akcie a viac sa hralo medzi šestnástkami. Hostia sa snažili prekvapiť domácich po krídlach, no centre do pokutového územia nenašli adresátov. Dukla to skúšala streľbou z diaľky, no nepresne. Za zmienku stojí z prvého dejstva azda iba 32. min, keď hostia zahrávali priamy kop z takmer tridsiatich metrov.

Kolbas vystrelil, banskobystrický múr loptu podvihol a brankár Boroš ju musel vytlačiť spod brvna. Prísny meter rozhodcu Hracha si odniesol Kulík, ktorý videl za druhý faul v strede poľa druhú žltú kartu, následne červenú a Dukla dohrávala v desiatich. Napriek tomu sa po obrátke po štandardke ujala vedenia, no ešte predtým mohla využiť ďalšie dve šance. Najprv po Semeníkovom rohu Kotrys v 51. min prestrelili bránku Košíc a o dve minúty neskôr po ďalšej štandardke dostal do pokutového územia Saláta, no rozhodca neposúdil jeho súboj s Bašistom ako nedovolený.

V 54. min to však už vyšlo, Semeník poslal zo stredu ihriska center do pokutového územia a Saláta strelou k žrdi otvoril skóre. Hostia potom vrhli všetky sily do útoku, no dlho sa nevedeli presadiť. Najväčšiu šancu spálil Piatka, keď v 67 min po prihrávke Šimka sa zoči-voči Borošovi nepresadil. Gólman Dukly predviedol výborný zákrok. Až v 74. min hosťom vyšla akcia po ľavej strane, Majoroš dostal loptu do šestnástky, Boroš vybehol, no stredopoliar Košíc volil prihrávku na voľného Nováka a ten poslal loptu do prázdnej bránky - 1:1.

Keď sa už zdalo, že oba tímy si body rozdelia, prišiel nečakaný center z ľavej strany do ohňa, ktorý gólovo zužitkoval Piatka. V závere nevyšiel domácemu Debnárovi priamy kop.

Hlasy:
Štefan Horný (tréner B. Bystrice): "Košice majú skúsené mužstvo. Nemohli sme s nimi hrať otvorenú partiu, chlapci si obranné úlohy plnili veľmi dobre. Smerom dopredu to však bolo slabšie. Zaklincovalo nás vylúčenie Kulíka, ktoré prišlo pred polčasom úplne zbytočne. Aj keď sme potom dali gól zo štandardky, Košice hrali príkladne trpezlivo. Urobili sme dve-tri chyby, ktoré súper využil na strelenie gólov."

Ján Kozák (tréner Košíc): "Vedeli sme, že domáci na tom nie sú futbalovo dobre. Chceli sme to využiť a vyhrať. Nakoniec sa nám to podarilo, ale cesta za víťazstvom nebola jednoduchá. Všetky góly padli po chybách. Našu potrestal dobrý hlavičkár Saláta. Za stavu 1:0 pre domácich sme sa trpezlivou kombinačnou hrou dokázali dostať do šancí. Po tejto stránke som spokojný."

FC Nitra - AS Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 59. Štajer, 78. A. Hesek,
ŽK: 34. Godál, 52. Jakúbek, 58. Lesák, ČK: 80. Jakúbek (Trenčín) po druhej žltej karte,
rozhodovali: Horváth - Palušák, D. Hrčka, 3349 divákov

Zostavy:
Nitra: Hroššo - E. Hrnčár, Martin Tóth, Janíček, Ďatko - Šimončič (78. Hnilica) - Grajciar, Babic (86. M. Kostoláni), Gruber, Štajer (66. Čurgali) - A. Hesek

Trenčín: Hodál - Jakúbek, Cs. Horváth, Kleščík, Minarčík - Jašurek, Lesák, Godál, Kamenský - Hlohovský (65. Gergel), Križko

Stretnutie začalo bez "dlhých rečí" a už v úvodnej päťminútovke museli brankári riešiť niekoľko streleckých pokusov hráčov oboch celkov. Vzápätí sa Nitrania usadili na polovici Trenčína, no v 7. min hostia takmer využili brejk, keď po strele Hlohovského zachraňovali obrancovia Nitry pred bránkovou čiarou. V 31. min sa dostal do sľubnej šance Hesek, no lopta z jeho hlavy skončila po rohovom kope v rukách trenčianskeho brankára.

V protiútoku sa hostia takmer ujali vedenia, keď loptu po tečovanom centri len s námahou chytil Hroššo. Povzbudení hostia nabrali odvahu a pred Kamenským musel v poslednej chvíli zachrániť vybehnutím nitriansky brankár. Po prestávke zvýšili Nitrania aktivitu v útoku a v 59. min prišla odmena, keď z priameho kopu otvoril skóre tečovanou strelou Štajer.

Druhý gól Nitry padol v 78. min. Gruber potiahol loptu stredom poľa pred pokutové územie Trenčína, vysunul Heseka a ten prekonal Hodála - 2:0. Onedlho nebezpečne vystrelil striedajúci Hnilica. V zostávajúcom čase sa na výsledku duelu už nezmenilo.

Hlasy
Pavel Hapal (tréner Nitry): "Dnes sa naše víťazstvo rodilo ťažko a musím pochváliť všetkých hráčov, ktorí nastúpili. Chýbal nám pokoj najmä v prvom polčase, navyše sme hrali proti mužstvu, ktoré v predchádzajúcom kole strelilo štyri góly. Trpezlivosťou sme ho však zlomili, skórovali a vyhrali napriek tomu, že to nebol ľahký zápas."

Rob McDonald (tréner Trenčína): "V prvom polčase hrala Nitra kombinačný futbal, no šance ktoré si vytvorila boli len strely spoza šestnástky. My sme mali tiež niekoľko príležitostí. Scenár sa však opakuje, vonku nedokážeme premieňať šance a potom inkasujeme. Je to však prijateľnejší výsledok, ako keď sme v prechádzajúcich zápasoch vonku inkasovali štyri góly."

Zdielať na