Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Corgoň liga - súhrn
Zdielať na
Futbal

Corgoň liga - súhrn

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

FC Senec - MFK Ružomberok 2:3 (2:1) a ZTS Dubnica - Artmedia Petržalka 1:3 (0:1)

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 11. kola futbalovej Corgoň ligy:

FC Senec - MFK Ružomberok 2:3 (2:1)

Góly: 21. Pinte, 24. Najman - 3. Siva, 63. a 82. Števko (druhý z 11 m),
ŽK: 66. J. Novota, 71. Drahno - 66. Sivčevič, 66. Števko, 70. Pilár, 75. M. Bakoš, 79. Gábriš, ČK: 80. J. Novota (Senec) po druhej ŽK,
rozhodovali: Kačenga - Ružbarský, Kubačka, 652 divákov

Zostavy:
Senec: J. Novota - M. Drahno, Milan Lukáč, Gábriš, Marcin - Kozár (81. Slovenčiak), Ujlaky, Nemček, Pinte - Papaj, Najman (47. Matej Kováč)
Ružomberok: Hajdúch - Siva, Balaško, Laurinc, Gallo - P. Maslo - Zošák, Sivčevič, Božok (60. Števko) - M. Bakoš (83. Lačný), Pilár

Hostia sa ujali vedenia už v 3. min, keď domácim nevyšla ofsajdová pasca a Siva úplne voľný pred brankárom Senca rozvlnil sieť - 0:1. Domáci po góle začali hrať bojovnejšie a výsledkom bolo vyrovnanie z 21. min, keď Kozár prihral "nováčikovi" Pintemu a ten sa hneď v prvom zápase za Senec blysol gólom - 1:1. O tri minúty bola radosť opäť na strane domácich, keď Najman krásnou hlavičkou nedal šancu Hajdúchovi - 2:1.

Do druhého polčasu nastúpili Senčania s elánom, ale opäť sa im na kopačky nalepila smola. Ujlaky, Kováč, Papaj ani Pinte nedokázali prekonať Hajdúcha. Keď hostia prestriedali, hneď ako nastúpil na ihrisko navrátilec Števko, vyrovnal na 2:2. V 72. min mohli opäť Senčania strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Ujlaky z tesnej blízkosti sieť nerozvlnil.

Rozhodnutie padlo v 80. min, keď Novota v šestnástke fauloval Bakoša a po druhej žltej karte nasledovalo jeho vylúčenie. Do bránky sa postavil Slovenčiak, ale Števko mu z pokutového kopu nedal šancu - 2:3. Aspoň bod mohli domáci zachrániť v závere stretnutia, ale keďže Ujlaky nepremenil nariadený pokutový kop, Senec opäť nezískal ani bod.

Hlasy:
Ivan Galád (tréner Senca): "Boli sme blízko bodového zisku. Úvodný gól nás nezaskočil. Dokázali sme otočiť výsledok a dokonca do šatne sme išli s jednogólovým vedením. Za stavu 2:2 sme sa opäť mohli dostať do vedenia, ale ja už neviem, čo sme komu spravili, že máme toľko smoly. Záver stretnutia nám tiež nevyšiel, a tak sme veľmi smutní z toho, že sme opäť nebodovali."

Přemysl Bičovský (tréner Ružomberka): "Vedel som, že v Senci to bude ťažký zápas, lebo každá séria sa raz musí skončiť. Nechceli sme to ale byť my, na kom to Senec pretrhne. Rýchlo sme sa dostali do vedenia, ale keďže sme nevyužili ďalšie gólové príležitosti, domáci nás prekvapili dvoma gólmi. V druhom polčase mi vyšlo striedanie a dva Števkove góly nám zabezpečili tri body, s čím sme veľmi spokojní."

ZTS Dubnica - Artmedia Petržalka 1:3 (0:1)

Góly:59. M. Filo ml. - 13. a 70. J. Kozák ml. (druhý z 11 m), 80. Halenár,
ŽK: 23. J. Zápotoka, 54. Zimen, 69. D. Perniš, 78. Ondráš, 81. Držík - 50. J. Kozák ml., 57. Halenár, 87. Dosoudil,
rozhodovali: Šipoš - Kubica, Rendko, 2100 divákov

Zostavy:
Dubnica: D. Perniš - Zimen (58. M. Filo ml.), Adámik, Jánošík, Ondráš - Obert, J. Zápotoka, Držík, Kiška - Seye (78. L. Zápotoka), T. Zápotoka
Artmedia: Hýll - Čišovský, Dosoudil, Burák, Patrik Mráz (67. Piroška) - Guédé - Obžera (76. V. Gajdoš), Fodrek, J. Kozák ml., Urbánek - Halenár (88. P. Ďurica)

Hneď prvá šanca hostí z Petržalky znamenala ich vedenie. V 13. min Guédé našiel na krídle Obžeru, ten odcentroval na úplne voľného Kozáka, ktorý napálil loptu z prvej nechytateľne do siete - 0:1. V 27. min mohli domáci vyrovnať, ale Seye pálil do Hýlla a vyrazenú strelu poslal Kiška len do bočnej siete. V 42. min bola Artmedia blízko druhého gólu, ale Halenár nedorazil loptu po predchádzajúcej strele Kozáka do prázdnej bránky.

Po hodine hry domáci vyrovnali, keď sa presadil striedajúci M. Filo ml. Na presné zakončenie nepotreboval ani pol minúty pobytu na ihrisku, keď po výbornej prihrávke sám pred Hýllom nezaváhal - 1:1. To vrátilo Dubnicu do zápasu, ale len na niekoľko minút. V 70. min rozhodca zapískal faul brankára Perniša na Halenára a Kozák z nariadeného pokutového kopu pridal svoj druhý gól v stretnutí - 1:2. Vtedy sa zápas definitívne zlomil.

Tretí gól Bratislavčanov pridal v 80. min po centri striedajúceho Gajdoša zblízka Halenár. V závere mali ešte šance na domácej strane Kiška a Adámik, ale skóre sa už nemenilo. Artmedia si ziskom troch bodov spravila náladu pred pondelkovým odletom do Atén na odvetu 1. kola Pohára UEFA s Panathinaikosom.

Hlasy:
Juraj Bútora (tréner Dubnice): "Diváci videli výborné stretnutie. Za stavu 1:1 sme už nemali také šťastie a rôzne okolnosti nám narúšali hru. Kvalitný súper potrestal každú našu chybu. Artmedii želám veľa úspechov v odvete Pohára UEFA v Aténach."

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Vyhrali sme zaslúžene. Za stavu 1:1 boli domáci nepríjemní, dobre sa pohybovali a boli aktívni. My sme nehrali najlepšie. Zlepšenie nastalo až po prestriedaní. Potom prišla premenená penalta, tretí gól a zisk bodov, s ktorými som veľmi spokojný. Som rád, že sú hráči zdraví. Do Atén rozhodne nepôjdeme na výlet. Budeme sa snažiť hrať čo najlepšie."

Zdielať na