Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Carlos Bilardo chce byť ministrom športu v Buenos Aires
Zdielať na
Futbal

Carlos Bilardo chce byť ministrom športu v Buenos Aires

Zdroj: AP/Luis M. Alvarez

Carlos Bilardo bude vo voľbách v Buenos Aires podporovať Daniela Scioliho, v prípade jeho triumfu očakáva post ministra športu v tejto najväčšej argentínskej provincii

Argentínsky tréner futbalových majstrov sveta z roku 1986 Carlos Bilardo by rád vstúpil do politiky. V stredu to prezradil v rozhovore pre domáce médiá a tiež spresnil, že ho láka funkcia ministra športu v najväčšej provincii Argentíny.

Bilardo, ktorý už v roku 2003 prezentoval aj túžbu stať sa argentínskym prezidentom, bude vo voľbách v Buenos Aires podporovať viceprezidenta Daniela Scioliho.

Obaja už spolu predebatovali aj svoju budúcu spoluprácu a Bilardo verí, že v prípade Scioliho triumfu ho vyberú za nového ministra športu pre Buenos Aires.

"Som z toho nadšený a veľmi rád by som uskutočnil svoje plány," povedal Bilardo pre denník La Nacion. V poslednom čase sa viackrát objavili správy, že 68-ročný bývalý kormidelník by mohol nahradiť na čele Argentínskej futbalovej federácie (AFA) doterajšieho šéfa Julia Grondona, no v súčasnosti aktívny športový komentátor a žurnalista túto možnosť nateraz zamietol.

Zdielať na