Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľké nákupy Abramoviča: Ronaldhino a Basten
Zdielať na
Futbal

Veľké nákupy Abramoviča: Ronaldhino a Basten

Zdroj: SITA/AP/Markus Schreiber

Brazílsku futbalovú hviezdu Ronaldhina chce okrem londýnskej Chelsea aj milánske AC a vraj to myslí vážne. Minimálne rovnako ako Abramovič svoju ponuku van Bastenovi, aby sa stal novým trénerom v jeho klube.

Majiteľ anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Roman Abramovič už údajne našiel zodpovedajúceho nástupcu za odvolaného trénera Josého Mourinha. Taktovku nad mužstvom síce prevzal 52-ročný Izraelčan Avram Grant, no definitívnym riešením by mal byť Marco van Basten.

Napísal to britský bulvárny denník The Sun. Ruský miliardár vraj teraz čaká na reakciu bývalej legendy AC Miláno. Kouč holandskej reprezentácie sedel dokonca v čestnej lóži hneď za Abramovičom na nedeľnom šlágri Premier League medzi Manchestrom United a „The Blues“, čo nebude náhoda. Podľa bývalého lodivoda Realu Madrid Fabia Capella odporučil 40-ročného Holanďana ruskému boháčovi technický riaditeľ Londýnčanov Frank Arnesen. „Práve ten veľmi chce, aby sa Van Basten stal novým trénerom Chelsea a odporučil ho aj Abramovičovi. Frank a Marco sa veľmi dobre poznajú zo spoločného pôsobenia v holandskom futbale,“ vyhlásil Capello.

Van Basten si údajne vzal niekoľko dní na rozmyslenie. „Marco momentálne čelí obrovskej dileme. Musí si nechať všetko uležať v hlave a rozmyslieť si, či môže odísť od holandskej reprezentácie,“ cituje The Sun jedného z Van Bastenových blízkych priateľov.

Roman Abramovič by chcel aj ďalšiu hviezdu - brazílskeho futbalistu Ronaldinha. O toho sa však vážne zaujíma aj milánske AC. Podľa športového portálu tribalfooball.com už prezident „rossoneri“ Silvio Berlusconi pripravil sumu vo výške 70 miliónov libier (takmer 3 a pol miliardy korún) na nákup. Ronaldinho by v talianskom klube zarábal dokonca o dva milióny libier ročne viac ako dnes.

Berlusconi tak zareagoval na vedenie FC Chelsea, ktoré sa už údajne dohodlo na Brazílčanovom prestupe. R. Abramovič vraj 27-ročnému rodákovi z Porto Alegre ponúkol 5-ročnú zmluvu za takmer 84 miliónov eur (3,8 mld. korún), s ktorou Ronaldinho prostredníctvom svojho agenta a brata v jednej osobe Roberta de Assisa už súhlasil. Jedinou podmienkou prestupu je už len dohoda s FC Barcelona. Katalánci vraj netrvajú na tom, aby im Londýnčania vyplatili odstupné z  Ronaldinhovej zmluvy - 120 miliónov eur (4 mld. eur). Brazílčan by teda mohol hrať v Londýne od januára.

Holandský tréner Barcelony Frank Rijkaard rezolútne odmieta Ronaldhinov odchod. „Vôbec sa netrápim myšlienkami o jeho odchode. Vo futbale ľudia zabúdajú veľmi rýchlo a pre klub je hráčom s nevyčísliteľnou hodnotou. Stále na sebe pracuje a má v mužstve svoje miesto," povedal Rijkaard. Podľa prezidenta tímu Joana Laportu Ronaldinho „trpí, pretože je zranený. Môžeme mu však pomôcť tým, že budeme s ním, aby sa necítil odsunutý. "

Zdielať na