Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Miliardár Li Ka-Šing poprel, že chce kúpiť Inter Miláno
Zdielať na
Futbal

Miliardár Li Ka-Šing poprel, že chce kúpiť Inter Miláno

Zdroj: luiginter/ilustračné

Miliardár Li Ka-Šing poprel, že chce kúpiť Inter Miláno Hongkonský miliardár Li Ka-Šing poprel informácie talianskych médií, že má v úmysle kúpiť futbalový veľkoklub Inter Miláno

Hongkonský miliardár Li Ka-Šing poprel informácie talianskych médií, že má v úmysle kúpiť futbalový veľkoklub Inter Miláno.

"Nie je to pravda. Väčšinou tieto obchodné špekulácie ani nekomentujeme, ale táto nepravdivá informácia je naozaj pritiahnutá za vlasy," povedala pre AFP hovorkyňa spoločnosti Hutchison Whampoa, na ktorej čele je práve Ka-Šing.


Správa, v ktorej sa podľa webovej stránky francorossi.com chystá predať Massimo Moratti futbalový gigant z Apeninského polostrova za 350 miliónov eur, sa objavila takmer vo všetkých hongkonských novinách. Sedemdesiatosemročný Li Ka-Šing chce údajne investovať 150 miliónov eur na nákup nových hráčov, pričom jeho priorotou je angažovanie Brazílčana Ronaldinha.


Najbohatší muži Ázie v poslednom čase často investujú do európskeho futbalu, Carson Yeung z Hongkongu kúpil v júli 29,9-percentný podiel v klube anglickej Premier League Birmingham City za 15 miliónov eur.

Najznámejším boháčom z Ázie je ale thajský predseda vlády Thaksin Sinawatra, ktorý minulý rok kúpil celý klub Manchester City.

Zdielať na