Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
O. J. Simpsona prepustili za 125 tisíc dolárov
Zdielať na
Futbal

O. J. Simpsona prepustili za 125 tisíc dolárov

V Las Vegas pustili na slobodu známeho bývalého hráča amerického futbalu, ktorý je obvinený za ozbrojenú lúpež. V kráľovstve hazardu sa jej mal dopustiť pred týždňom.

Na kauciu vo výške 125 tisíc dolárov, čo je v prepočte vyše 3 milióny korún, prepustil súd v Las Vegas O. J. Simpsona. Bývalá hviezda amerického futbalu sa za mreže dostala pred týždňom, keď sa spolu s ďalšími komplicmi so zbraňou vkradla do jedného z tamojších kasín.

Simpsona obžalovali, že sa dopustil ozbrojenej lúpeže. Vtrhol do jednej z miestností kasína a odniesol si odtiaľ niekoľko vzácnych predmetov. Ide o veci, o ktorých tvrdí, že mu patria. Sú to rôzne ocenenia z čias jeho športovej slávy, ktoré tam chcelo vydražiť niekoľko zberateľov. Tí zasa tvrdia, že sa k predmetom dostali legálne: v roku 1997 odsúdili O. J. Simpsona na náhradu škody vo výške 33,5 milióna dolárov (85 miliónov korún) a vtedy časť svojich vzácností rozpredal.

Teraz je už Simpson v dôchodkovom veku a je to na ňom vidieť. Šesťdesiatročný muž predstúpil pred sudcu Joea Bonaventuru evidentne vyčerpaný a zničený, oblečený do modrého väzenského oblečenia. Na rukách mal putá a správal sa veľmi krotko. Policajti hovoria, že rovnako bez odporu prijal aj svoje zatknutie minulý týždeň.

Simpson len veľmi ticho a málo zreteľne odpovedal sudcovi na otázku, či rozumie obvineniu: „Áno, pane.“ Po rozhodnutí o prepustení na kauciu odišiel z budovy súdu v Las Vegas a nastúpil do auta, ktoré šoféroval jeho advokát. Obhajovať svoju nevinu bude pred súdom v októbri, najbližšie pojednávanie bude 22. októbra. Simpsonov advokát Yale Galanter potvrdil, že bývalý vrcholový športovec si uvedomuje vážnosť obvinenia. Rešpektuje fakt, že mu odobrali pas, takže nemôže opustiť USA.

Zdielať na