Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenský pohár: víťazili papierovo lepší
Zdielať na
Futbal

Slovenský pohár: víťazili papierovo lepší

Zdroj: foto joj

Tatran Prešov, ale najmä Spartak Trnava si splnili „papierové povinnosti“ a postúpili z druhého kola Slovenského pohára, keď porazili súperov z nižších súťaží. Dnes sa k úspešným pridal aj HFC Humenné.

Dnes pokračovali súboje v Slovenskom pohári vo futbale. Hrali sa tri zápasy a vo všetkých vyhrali papierovo silnejší súperi. Zaujímavosťou dnešného kola je fakt, že hoci v zápase s Trnavou bol domácim tímom Senec, hralo sa v Trnave. Najvyšším rozdielom zvíťazil prešovský Tatran.

Ponúkame vám prehľad všetkých troch zápasoch, vrátane stručného súhrnu ich priebehu.

SFM Senec (II. liga) - Trnava (CL) 0:2 (0:1) - hralo sa v Trnave, do 3. kola SP postupuje Trnava
Góly: 34. a 56. Filipovič, ŽK: 61. Molnár (Senec), rozhodovali: Prešinský - Vindiš, Petríček, 1070 divákov
Aj keď bol druholigový Senec uvedený ako domáci tím, stretnutie sa hralo na Štadióne Antona Malatinského v Trnave a pred tisíckou divákov za absolútnej prevahy corgoňligistu. Z množstva šancí domáci využili na strelenie gólu dve, pričom v oboch prípadoch bol úspešný Borivoj Filipovič.

Odeva Lipany (II. liga) - HFC Humenné (II.) 2:4 (1:2), do 3. kola SP postupuje Humenné
Góly: 42. Kizák, 72. Saláta (vlastný) - 40. Mateusz Pyrka, 44. Michal Pyrka, 55. Mikulanin, 86. Kundra, ŽK: 82. Kerbčár (Lipany), rozhodovali: Eperješi - E. Weiss, Tabiš, 600 divákov
Na konci prvého polčasu videli diváci tri góly, z nich dva do siete domáceho účastníka tretej najvyššej súťaže. Keď zvýšil krátko po zmene strán Mikulanin na 3:1 pre hosťujúceho prvoligistu, zdalo sa byť rozhodnuté. Duel však zdramatizoval vlastným gólom Saláta, o rozhodnutie v prospech Humenného sa tak postaral až v 86. min Kundra.

FK Rakytovce 85 (II.) - Tatran Prešov (I. liga) 0:3 (0:1), do 3. kola SP postupuje Prešov
Góly: 27. a 90. E. Takáč, 76. Jurky (vlastný), ŽK: 11. Jurky - 32. Haničák, 67. Leško, 84. T. Šimko, rozhodovali: Valášek - D. Hrčka, Chládek, 450 divákov
Líder I. slovenskej futbalovej ligy z Prešova potvrdil na trávniku účastníka tretej najvyššej súťaže z Rakytoviec úlohu favorita a svoju územnú prevahu pretavil do troch gólov. Dvakrát sa strelecky zaskvel Takáč, jednému z úspešných zásahov mužstva zo Šariša pomohol „vlastencom“ domáci obranca Jurky.

Zdielať na