Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Artmedia proti Grékom bez dlhodobo zranených
Zdielať na
Futbal

Artmedia proti Grékom bez dlhodobo zranených

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Artmedia Petržalka pred zápasom 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 proti Panathinaikosu Atény s rovnakým modelom prípravy ako proti FC Mika

Futbalistov FC Artmedia Petržalka čaká vo štvrtok 20. septembra o 20.15 na bratislavskom Tehelnom poli prvé stretnutie 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 s gréckym tímom Panathinaikos Atény.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa, ktorí v 1. predkole postúpili cez moldavský Zimbru Kišiňov a v 2. predkole cez FC Mika z Arménska, sa na domáce pohárové stretnutie naladili v ligovom meraní síl na víťaznú vlnu, keď zdolali FC Senec 3:2. V drese vicemajstra sa v úvode duelu strelecky presadili Branislav Obžera a Juraj Halenár, štvrťhodinu pred koncom sa z bieleho bodu nemýlil Martin Ďurica a rozhodol o výhre "bielo-čiernych".

Príprava tímu z pravého brehu Dunaja na zápas s "Trifilli" (v preklade trojlístky, pozn.) má rovnaký ráz ako pred duelom druhého predkola proti Mike. V pondelok predpoludním absolvovali Petržalčania tréning a potom dostali od vedenia klubu voľno až do utorkového popoludnia. "V utorok aj stredu máme naplánovaný popoludňajší tréning. Po stredajšej jednotke sa presúvame na tradičné sústredenie do hotela Kormorán v Šamoríne. Po ňom nasleduje klasický predzápasový program," informoval agentúru SITA generálny manažér Artmedie Petr Kašpar.

Kormidelník tímu spoza bratislavského Starého mosta Vladimír Weiss nemôže v zápase s Grékmi počítať s viacerými oporami. "Nemôžeme využiť dlhodobo zranených hráčov Gábora Straku či útočníkov Tomáša Oravca a Ľubomíra Reitera," vysvetlil generálny manažér Petržalčanov. Otázny je aj štart stredopoliara Adewunmiho, ktorý po zranení odohral v priebehu minulého týždňa duel za rezervu a raz v ňom skóroval.

Zdielať na