Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prezidenta Barcelony hnevá, že Henry zostal s národným tímom
Zdielať na
Futbal

Prezidenta Barcelony hnevá, že Henry zostal s národným tímom

Joan Laporta sa hnevá, že Thierry Henry zostal s národným tímom Francúzska v kempe na stredajšie kvalifikačné stretnutie proti Škótsku napriek tomu, že pre inkasované žlté karty nemôže na tento duel nastúpiť.

Prezidenta španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joana Laportu hnevá, že sa francúzska reprezentácia rozhodla ponechať si útočníka Thierryho Henryho v kádri na stredajšie kvalifikačné stretnutie proti Škótsku napriek tomu, že pre inkasované žlté karty nemôže na tento duel nastúpiť.

"Má dve žlté karty a tým pádom stop, no tréner Domenech aj tak chce, aby zostal s tímom. Urobili sme všetko pre to, aby sa Thierry vrátil do Barcelony. Som rozzúrený takýmto nespravodlivým a nevhodným konaním francúzskej strany," vyjadril sa Laporta pre internetovú stránku klubu. Šéf "blau-granas" zároveň dodal, že nesúhlasí s tým, že kluby musia uvoľnovať futbalistov pre potreby národných tímov bez adekvátnej finančnej kompenzácie. Tridsaťročný Henry v bezgólovom sobotňajšom šlágri s Talianskom dostal žltú kartu v 55. minúte po faule na kapitána majstrov sveta z roku 2006 Fabia Cannavara.

Zdielať na