Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ronalda lieči výdobytok genetiky, CONI v strehu
Zdielať na
Futbal

Ronalda lieči výdobytok genetiky, CONI v strehu

Zdroj: SITA

Žalobca Talianskeho olympijského výboru naznačil možnosť, že otvorí vyšetrovanie spôsobu, akým sa lieči zo zranenia brazílsky futbalista v službách AC Miláno Ronaldo.

Žalobca Talianskeho olympijského výboru (CONI) naznačil možnosť, že otvorí vyšetrovanie spôsobu, akým sa lieči zo zranenia brazílsky futbalista v službách AC Miláno Ronaldo. Útočník "rossoneri" vo svojej vlasti pod dohľadom lekára národného tímu Joseho Luisa Runca podstupuje terapiu stehenného svalu metódou, ktorá zúročuje poznatky z genetiky.

Liečba dostala názov faktor rastu a hlavnú úlohu v nej hrá proteín na prírodnej báze, ktorý stimuluje rast buniek. Metóda je v Taliansku zakázaná, preto Ronaldo využíva dočasný azyl v Riu de Janeiro. "Čakám na ďalšie informácie, a nedá sa vylúčiť, že začneme vyšetrovanie. Talianska futbalová federácia nám musí zodpovedať pár otázok a o názor požiadam aj lekárov olympijského výboru," uviedol žalobca Ettore Torri pre agentúru

Ronaldo sa zranil 31. júla počas tréningu a podľa pôvodnej prognózy sa mal vrátiť do zostavy AC už v sobotnom ligovom stretnutí so Sienou. Optimistická predpoveď však vychádzala z chybnej diagnózy a až testy u špecialistu v belgických Antverpách odhalili pravú podstatu problému. "Pri prvom stanovení diagnózy sme sa mýlili. Som v kontakte s doktorom Runcom, ktorý mi vysvetlil, čo zamýšľa urobiť. Vyskúšame metódu nazývanú faktor rastu," potvrdil zdravotný koordinátor milánskeho veľkoklubu Jean Pierre Meersseman.

Nepriaznivý vývoj liečebného procesu znamená, že Ronaldo vynechá úvodné stretnutia obhajcu v skupinovej fáze Ligy majstrov na domácom ihrisku San Sira s Benficou Lisabon a pravdepodobne aj októbrový glasgowský duel so Celticom. Ronaldo na svoju premiéru v Lige majstrov v drese AC Miláno stále čaká, vo vlaňajšom ročníku nemohol nastúpiť, pretože stihol do súťaže zasiahnuť ešte pred prestupom z Realu Madrid.

Zdielať na