Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anglicko musí po Izraeli zdolať v stredu aj Rusko
Zdielať na
Futbal

Anglicko musí po Izraeli zdolať v stredu aj Rusko

Zdroj: foto joj

Angličania si poradili s Izraelom, teraz na nich čaká ešte silnejšie Rusko.

V stredu 12. septembra čaká na anglickú futbalovú reprezentáciu ďalší nesmierne ťažký test v rámci ich kvalifikačných bojov o postup na ME 2008. Zverenci trénera Steva McClarena privítajú v E-skupine na vynovenom Wembley hosťujúce Rusko vedené ambicióznym trénerom Guusom Hiddinkom a budú sa snažiť potvrdiť tri body získané v sobotu na rovnakom mieste proti Izraelu.

Albión práve tohto súpera preskočil v aktuálnej tabuľke zásluhou lepšieho skóre, stále však pred ním stojí práve Rusko (18 bodov) a ešte aj Chorvátsko (20). Angličania majú rovnako ako Izrael na svojom konte 17 bodov, na európsky šampionát konajúci sa na budúci rok v Rakúsku a vo Švajčiarsku postupujú prvé dva tímy.

Ak by Terry a spol. v stredu neuspeli a pripísali by si druhú prehru v tomto cykle proti doposiaľ nezdolanej "Zbornej", ich šance na Euro 2008 by sa začali značne rozplývať. "Ostrovania" totiž majú v októbri ešte v pláne výlet do Moskvy a tam to budú mať v nepríjemných klimatických podmienkach naozaj ťažké. Po stredajšom asociačnom termíne by sa im navyše líder z Chorvátska vzdialil už na šesť bodov, pretože v jeho prípade sa nič iné ako víťazstvo na pôde Andorry očakávať nedá. Napriek prehre by však Angličania určite zostali na tretej priečke, štvrtý Izrael má totiž voľno.

V sobotu nemohol McClaren počítať s viacerými zranenými oporami (Beckham, Rooney, Gary Neville či Lampard), v stredu sa k nim pridá ešte aj Owen Hargreaves, ktorý má svalové problémy a už sa vrátil k svojmu zamestnávateľovi - Manchestru United. Veľmi dobrý výkon však pri víťazstve 3:0 nad Izraelom predviedli Shaun Wright-Phillips, Gareth Barry, nestarnúci Emile Heskey či Micah Richards a anglický kouč dúfa, že sa im to podarí zopakovať aj proti Rusku. "Myslím si, že v sobotu sme ukázali, čo v nás je. A či sa tým začal budovať nový anglický tím? Ako hráč v tom určite dúfam, teraz to však musíme znovu dokázať. Proti veľmi silnému súperovi sme si vytvorili veľa šancí a mali sme aj kvalitnú defenzívu, no v stredu nás čaká oveľa ťažšia prekážka," nechal sa počuť stredopoliar Steven Gerrard.

Zdielať na