Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Liverpool rozstrielal Maribor, Real zachraňoval bod s Tottenhamom
Zdielať na

Liverpool rozstrielal Maribor, Real zachraňoval bod s Tottenhamom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Poriadnu nakladačku dostali futbalisti slovinského NK Maribor v utorkovom domácom zápase E-skupiny Ligy majstrov 2017/2018. Slovincov vôbec nešetril anglický FC Liverpool, ktorý už v 20. minúte viedol 3:0 a napokon triumfofval 7:0. V druhom súboj "éčka" Spartak Moskva trochu prekvapujúco zdolal FC Sevilla 5:1.

"Nemôžeme byť spokojní s výsledkom, pretože doma vždy chceme zvíťaziť. Myslím si, že sme mali dostatok šancí, hlavne do prestávky. Dnes sa skvele predviedli dvaja špičkoví brankári - náš Keylor Navas aj Hugo Lloris z Tottenhamu zabránili tomu, aby diváci videli ďalšie góly. Obaja zneškodnili minimálne tri alebo štyri čisté šance. Nebudem to analyzovať do podrobností. Podali sme dobrý výkon a remíza je spravodlivý výsledok. Vo Wembley sa pokúsime získať body," povedal podľa oficiálnej stránky "bieleho baletu" kouč Realu Zinedine Zidane.

Real Madrid pred vlastnými fanúšikmi iba remizoval s anglickým Tottenhamom Hotspur 1:1, tento výsledok oboch súperov priblížil k vyraďovacej časti LM. Majú na svojom konte po sedem bodov, kým APOEL Nikózia a Borussia Dortmund (v utorok 1:1) v H-skupine nazbierali len po bode.

Neapol slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka prehral na pôde Manechestru City 1:2, pričom hosťujúci Dries Mertens nepremenil pokutový kop. Slovenský reprezentant hral do 78. minúty. V ďalšom stretnutí F-skupiny Feyenoord Rotterdam prehral 1:2 so Šachtarom Doneck, ktorý hral od 75. min bez vylúčeného Rakického.

V G-skupine si nemecké Lipsko poradilo s FC Porto 3:2, všetky góly padli už v prvom polčase. Monako doma nestačilo na Besiktas Istanbul, ktorý síce prehrával 0:1, ale domov si nesie tri body za triumf 2:1.

Súvisiace články