Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ružomberok prehral s Evertonom 1:0, s Európou sa lúči
Zdielať na

Ružomberok prehral s Evertonom 1:0, s Európou sa lúči

RUŽOMBEROK / MFK Ružomberok prehral v odvete 3. predkola Euróspkej ligy pod Čebraťom s anglickým Evertonom 0:1. Končí tak svoju púť v Lige majstrov. everton

Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili z 3. predkola do play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2017/2018 a ich účinkovanie v tejto súťaži sa skončilo. Domáci Ružomberčania vo štvrtkovej odvete prehrali 0:1 s favorizovaným tímom anglického FC Everton. Liverpoolske mužstvo v minulotýždňovom prvom meraní síl doma zvíťazilo 1:0, do play-off teda postúpilo s celkovým skóre 2:0. V odvete pod Čebraťom a pred vypredaným štadiónom rozhodol o výhre hostí v 80. minúte striedajúci Dominic Calvert-Lewin.

Žreb play-off o účasť v skupinovej fáze EL je na programe v piatok o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Prvé zápasy odohrajú 17. augusta, odvety 24. augusta. Slovensko už nemá v tohtosezónnej pohárovej Európe zastúpenie - v júli sa lúčili MŠK Žilina, ŠK Slovan Bratislava a aj AS Trenčín.

Futbalová Európska liga 2017/2018 - 3. predkolo - odveta - štvrtok: 
MFK Ružomberok (SR) - FC Everton (Angl.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 0:1, do play-off o účasť v skupinovej fáze postúpil Everton 
Gól: 80. Calvert-Lewin, bez kariet, rozhodoval: Tykgaard (Dán.), 4752 divákov

Zostavy: 
Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Menich (46. Lačný) - D. Takáč (71. Sapara), Qose, Kochan - E. Daniel, Haskič (80. Gerec), Gál-Andrezly
Everton: Pickford - M. Keane, A. Williams, Jagielka - T. Davies, Schneiderlin (81. G. Barry), Gueye, Baines - Klaassen - S. Ramírez (69. Calvert-Lewin), Rooney (86. Mirallas)

Ružomberčania, hnaní nutnosťou skórovať, vstúpili do stretnutia aktívnejšie. V 6. min si na Takáčov roh nabehol Ján Maslo, nestrážený však hlavou poslal loptu mimo troch žrdí. O päť minút neskôr brankár Pickford zneškodnil Danielov prudký center z pravej strany. Po štvrťhodine hry sa prvýkrát pripomenul Rooney, jeho pokus však domáceho gólmana Macíka neohrozil. V 31. sa Peter Maslo pošmykol na vlastnej polovici a na brankára Macíka sa rútil Ramírez, Ján Maslo však stihol jeho strelu zblokovať na rohový kop. Ramírez pohrozil aj v závere úvodnej štyridsaťpäťminútovky, neuspel ani tentoraz - opäť z ľavej strany a zvnútra šestnástky.

Druhý polčas najskôr ponúkol urputný boj o každý meter ihriska. Takáč a aj Ramírez vystrelili nepresne, Danielov nebezpečný center z pravej strany napokon neohrozil Pickfordovu bránku. V 67. min Qose po kombinačnej akcii domácich prenikol do pokutového územia, obrana hostí však zblokovala jeho ďalší postup. O päť minút neskôr striedajúci Sapara priťukol Danielovi, ten však vypálil mimo. Hostia mali čoraz viac priestoru na protiútoky, počas jedného z nich sa zoči-voči Macíkovi ocitol striedajúci Calvert-Lewin a krížnou strelou ho prekonal - 1:0 pre Everton. V tej chvíli musel Ružomberok streliť tri góly. O čestný zásah sa pokúsil Sapara, z diaľky však vystrelil nepresne. Zmenu skóre nepriniesli ani zostávajúce minúty.

Everton priletl na Slovensko deň pred zápasom Tréning klub neabsolvoval, pozrel si len štadión. Pozrite si reportáž Romana Gaduša. 

Súvisiace články