Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci zdolali Švédov v rozhodujúcom zápase
Zdielať na

Slováci zdolali Švédov v rozhodujúcom zápase

Archívna reportáž

LUBLIN / Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vyhrali v poslednom zápase so Švédskom. Ich sen o postupe do semifinále sa tak možno naplní. Nič ale ešte nie je isté, je možné, že až do soboty budú čakať na postupovú tabuľku.

Zverenci Pavla Hapala vo svojom záverečnom treťom vystúpení v základnej A-skupine vo štvrtok v Lubline zvíťazili gólmi Martina Chriena, Jaroslava Mihalíka a Ľubomíra Šatku 3:0 nad Švédmi. Slováci s dvoma víťazstvami a šiestimi bodmi obsadili 2. priečku za sedembodovými Angličanmi, ktorí v súbežne hranom stretnutí v Kielcoch zdolali domácich Poliakov 3:0.

Slováci budú čakať na konečné poradie tímov z druhých miest, teda na zostávajúci vývoj v B a C-skupine. Ak Slováci preniknú do semifinále ako najlepší tím z druhých priečok, v boji o finále si v utorok v Krakove zmerajú sily so Španielmi, istými víťazmi B-skupiny. "Nie sme prví a výsledok Anglicka poznáme, ale myslím si, že by bola škoda, keby takýto tým s takým silným charakterom ďalej nepokračoval, takže uvidíme," povedal po zápase tréner Pavel Hapal.

ME 2017 futbalistov do 21 rokov - A-skupina :
Slovensko - Švédsko 3:0 (2:0),(1:0)
Góly: 5. Chrien, 22. Mihalík, 73. Šatka, ŽK: 56. Mrabti, 86. Wahlqvist (obaja Švédsko), rozhodovali: Gil Manzano - Nevado Rodríguez, Barbero Sevilla (všetci Šp.), 11 203 divákov

Zostavy:
Slovensko: A. Chovan - Šatka, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Bero, Chrien, Mihalík - Zreľák
Švédsko: Cajtoft - Wahlqvist, Une Larsson, Brorsson, Binaku - Mrabti, Hallberg, K. Olsson, Fransson - Strandberg, Cibicki

Súvisiace články