Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prehra s Anglickom mrzí, no slovenskí sokolíci stále môžu postúpiť
Zdielať na

Prehra s Anglickom mrzí, no slovenskí sokolíci stále môžu postúpiť

KIELCE / Takú drámu by veru nenapísal ani William Shakespeare! Veď pred posledným kolom našej skupiny na európskom šampionáte futbalistov do 21 rokov majú šancu na prvé miesto všetky štyri tímy. Po našej prehre 1 :2 s Anglickom to spôsobila remíza 2 :2, ktorú uhrali domáci Poliaci so Švédskom.

V polčase nášho súboja proti Albiónu vyzeralo skóre veľmi nádejne. Rohový kop Rusnáka pretavil v 23-tej minúte Chrien krásnou hlavičkou vo vedúci gól a Slováci boli na koni.

„My sme boli kompaktní vzadu, my sme dobre bránili a druhý polčas sme si hovorili, že prvých 15 minút bude dôležitých, čo nám nevyšlo,“ povedal reprezentant Róbert Mazáň. 

Veľká škoda, že to nevyšlo dvojnásobne. Najprv totiž Angličania vyrovnali, keď nášho brankára Chovana prekonal na dvakrát Mawson a potom strhol vedenie na stranu ostrovanov vydarenou strelou útočník Redmond.

„Tam prišli dve chyby práve pri tej rozohrávke, strata, brejková situácia. V tom sú silní, jeden na jedného sú veľmi rýchli,“ povedal tréner reprezentácie, Pavel hapal. 

Pred posledným kolom je jasné jedno: Ak zdoláme Švédov a Anglicko nezvíťazí s Poľskom, vyhráme skupinu a postúpime do semifinále. Stať sa ale ešte môže trebárs aj to, že my, Poliaci a Angličania získame zhodne po štyri body a o víťazovi skupiny rozhodne mikrotabuľka.

„My sa musíme sústrediť, na náš výkon so Švédmi. Musíme sa dobre pripraviť a veríme, že mohli by Poliaci aspoň remizovať s Angličanmi a človek nikdy nevie, je to turnaj,“ doplnil reprezentant Martin Valjent.

Súvisiace články