Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Angličania vyškolili našich mladíkov v efektivite. Slovenskí sokolíci prehrali 1:2
Zdielať na

Angličania vyškolili našich mladíkov v efektivite. Slovenskí sokolíci prehrali 1:2

Archívna reportáž

KIELCE / Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vedú 1:0 nad Angličanmi po prvom polčase pondelkového zápasu v Kielcoch v rámci základnej A-skupiny na majstrovstvách Európy 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku. Skóre duelu otvoril v 23. min stredopoliar Martin Chrien, presnou hlavičkou zužitkoval rohový kop Alberta Rusnáka.

Slováci už počas rozcvičky pocítili veľkú podporu od fanúšikov spod Tatier, ktorí jednoznačne ovládli hľadisko. Na ihrisku sa im v úvodných minútach snažili odvďačiť dominanciou a kombinačnou hrou, nevychádzala im však predfinálna fáza.  

Angličania dobre prehusťovali priestor a vyrážali do protiútokov. V úvodnej štvrťhodine si Chovan pripísal zákroky pri nie príliš nebezpečnom pokuse Swifta a Holgatovom centri. Slováci počkali na svoju príležitosť a z prvej šance udreli - Rusnákov rohový kop Chrien hlavou poslal k vzdialenejšej ľavej žrdi - 1:0. O okamžitú odpoveď sa snažil Baker, jeho pokus spoza šestnástky tesne minul Chovanovu svätyňu.

Po polhodine hry otestoval Pickfordovu pozornosť Rusnák. Náskok Slovákov mohol zvýšiť Mihalík, no Pickford si s jeho nebezpečnou strelou z diaľky poradil. V závere úvodného polčasu ešte Chovan zneškodnil priamy kop, ktorý vyslal Ward-Prowse.

Angličania vstúpili do druhej časti lepšie. Chovan najskôr podržal svoje mužstvo pri veľkej šanci Redmonda, o chvíľu neskôr však bol prikrátky na Mawsona, ktorý doklepol do siete vlastný pokus z blízkosti bránky - 1:1.

Odpoveďou Slovákov bola zvýšená aktivita a Berova krížna strela mimo troch žrdí. Angličania z ničoho nič udreli opäť po hodine hry, Redmond zakončil protiútok presnou strelou zvnútra šestnástky a poslal svoj tím do vedenia. Hapal zareagoval dvojitým striedaním - Chriena nahradil Bénes a Zreľáka Šafranko.

Slováci sa hrnuli vpred, no nedostávali sa do gólových príležitostí, ich snaha vyústila do Rusnákovej strely mimo a Šafrankovej pološance. Angličania umne kúskovali hru, slovenskí reprezentanti nevyťažili vyrovnanie ani zo záverečného náporu.

ME 2017 futbalistov do 21 rokov - A-skupina - pondelok:
KIELCE
Slovensko - Anglicko 1:2 (1:0)
Góly: 23. Chrien - 50. Mawson, 61. Redmond, ŽK: 13. Bero, 65. Mazáň - 27. Ward-Prowse, 86. J. Murphy, 90.+ Baker, rozhodovali: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všetci Lit.), 12 087 divákov

Zostavy:
Slovensko: A. Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Bero, Chrien (66. Bénes), Mihalík (73. Haraslín) - Zreľák (66. Šafranko)
Anglicko: Pickford - Holgate (46. J. Murphy), Chambers, Mawson, Chilwell - Ward-Prowse, Chalobah - Swift (80. Gray), Baker, Redmond - Abraham (88. Woodrow)

Súvisiace články