Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rashford v prvom semifinále rozhodol o výhre ManUtd nad Celtou Vigo
Zdielať na

Rashford v prvom semifinále rozhodol o výhre ManUtd nad Celtou Vigo

Zdroj: SITA

MANCHESTER / Hráči Manchestru United zvíťazili 1:0 na pôde španielskeho klubu Celta Vigo vo štvrtkovom prvom zápase semifinále futbalovej Európskej ligy 2016/2017 a pred budúcotýždňovou domácou odvetou (11. 5.) sú bližšie k prieniku do finále.

Obe mužstvá si utvorili viacero príležitostí na skórovanie, hrdinom United sa napokon stal Marcus Rashford. Devätnásťročný útočník v 67. min menej obvyklou strelou z priameho kopu k vzdialenejšej žrdi prekvapil a aj prekonal brankára domácich Sergia Álvareza.

Celta na jeho zásah nedokázala odpovedať a čaká ju neľahká úloha - zvíťaziť potrebným rozdielom na Old Trafforde. Náročnosť zadania umocňuje fakt, že zverenci Josého Mourinha neprehrali v ostatných deviatich stretnutiach v EL vrátane štvrtkového.

Finále druhej najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže bude 24. mája vo švédskom Štokholme. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Ajax Amsterdam a Olympique Lyon. V stredajšom prvom meraní síl v Amsterdame zvíťazili domáci jednoznačne 4:1.

Výsledok štvrtkového prvého zápasu semifinále futbalovej Európskej ligy 2016/2017 (hrá sa na odvetu):

Celta Vigo (Šp.) - Manchester United (Angl.) 0:1 (0:0)
Gól: 67. Rashford, ŽK: 66. Mallo - 33. Fellaini, 85. P. Pogba, rozhodoval: Karasiov (Rus.)

Zostavy:
Celta Vigo: S. Álvarez - Mallo (90.+ Beauvue), Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass (74. Jozabed), Radoja, P. Hernández - Iago Aspas, Guidetti, Sisto
Manchester United: S. Romero - A. Valencia, Bailly, D. Blind, Darmian - A. Herrera, P. Pogba, Fellaini - Rashford (80. Martial), Lingard, Mchitarjan (78. A. Young, 89. Smalling)

Súvisiace články